Fericirea de a fi propagandist rus

-


O spun din capul locului: titlul acestui articol îl ironizează pe cel al articolului tov. Ion Iliescu, apărut în Scânteia anului 1951. Era intitulat „Fericirea de a studia în Uniunea Sovietică’’. Pe scurt, viitorul preşedinte vorbea despre fericirea de a se transforma într-un Homo Sovieticus la Institutul Energetic „Molotov“ din Moscova, în care a studiat în perioada 1950-1954.

De atunci anii au trecut peste noi, toţi românii, însă vorba versurilor celebrei melodii ,,În umbra marelui urs’’, a şi mai celebrei trupe Phoenix:

,,Dar ghearele v-au rămas

În orice-mbrățișare

Astăzi doare sărutul pe obraz’’.

Revenind deci la ziua de azi în care ofensiva structurilor mediatice ale Moscovei pare a atinge apogeul în întreaga lume, am reuşit prin relaţiile dubioase pe care le am, să intru în posesia informaţiilor despre cum procedează un propagandist rus.

Am ajuns la concluzia că poporul român este cel mai greu de manipulat dintre toate popoarele lumii!

Păi s-o luăm băbeşte:

Propagandistului rus i se cere să ne preseze şi intoxice informativ. Adică să ,,prezinte repetat un anumit conţinut informaţional în scopul sensibilizării şi, ulterior, al centrării atenţiei ţintei pe anumite fapte’’. Hai domnule, cine Doamne iartă-mă mai poate să ne mai intoxice pe noi mai mult decât ne intoxică toate paraşutele prezente non-stop în presa scrisă şi televiziune? Suntem imuni! Să trecem deci la următorul nivel:

Lansarea de zvonuri. Aoleo, iar vin teroriştii să tragă în televiziune? Suntem vaccinaţi. Next:

Inocularea neîncrederii în liderii politici! Pe bune? Ce-ar mai trebui să ne spuneţi despre Dragnea şi Tăriceanu ca să avem şi mai puţină încredere în ei? Că sunt reptilieni? Mai departe:

Amplificarea disensiunilor între diferite categorii şi grupări ale populației! Nu merge, bre: toată lumea ştie că e bine că moldoveanul face lucrurile într-un fel, olteanul în alt fel, ardeleanul aşişderea. Altceva:

Lansarea de apeluri şi îndemnuri la spiritul de conservare, pasivitate, insubordonare, indisciplina, samad! Hotărât lucru, ruşii ăştia sunt cu adevărat imbecili! Păi noi suntem indisciplinați de 2000 de ani! Mai e ceva?

Proliferarea de ameninţări! Păi tot de acelaşi număr de ani suntem şi ameninţaţi!

Dezinformarea! Voi chiar credeţi că puteţi să ne dezinformaţi mai mult decât ne-a dezinformat PSD-ul la alegeri? Puneţi mâna şi luaţi notiţe de la nişte maeştri!

Deci rezumând, tovarăşe Putin, trimite-ţi bre omuleţii verzi jurnalistici pe alte meleaguri. Nu mai investi în activitatea lor în România că nu e o afacere bună. Că noi ştim să ne facem belele și singuri, fără intervenţia altora!

Avertisment: articolul de mai sus este un pamflet. Sugerez persoanelor care au râs sau nu au râs, dar care se consideră persoane cu suficient creier, înainte de a continua să navigheze pe net, să acceseze cinci minute site-ul verificasursa.ro. Mulţumim.

Citește și:

De ce a avut nevoie Dragnea de escorta interlopilor la ieșirea de la Înalta Curte


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.