Ferma vs. Insula iubirii

-


În timp ce o bulă a țării se bate cu pumnii în piept spunând că încearcă să deștepte restul populației și să le schimbe drumul spre prăpastia socială-economică-politică, o importantă parte dintre locuitorii acestui perimetru intitulat România se relaxează neuronal în fața televizoarelor, admirând în număr (prea) mare show-uri care parcă sunt produse pentru a-i lobotomiza și pe cei mai analfabeți funcționali dintre analfabeți.

Nu trebuie să fim ipocriți. N-a inventat România divertismentul TV de joasă factură. Prostia televizată e marfă de import. Nici să inventăm produse execrabile nu suntem în stare.

Două dintre cele mai discutate și urmărite show-uri TV duc lupta veșnică dintre Pro TV și Antena 1, două posturi care atunci când nu livrează bălegar cu TIR-ul se cramponează de nivelul educației din România.

Ferma e produsul celor de la Pro TV. Te-ai aștepta ca în 2019 să mai existe emisiuni în care niște vedete sunt trimise undeva, în pustiu, și sunt filmate în timp ce interacționează? Îți imaginai că-n epoca în care se discută intens despre primul zbor uman spre Marte ne mai uităm la vedete ca la animalele de la grădina zoologică?

O să-mi spuneți că și proștii trebuie să râdă. Doar nu se vor distra dacă le dai serate literare după muncă. Just. Dar și când contribui la îndobitocirea oamenilor ești vinovat de efect. Chiar aș aprecia un reportaj „România, te iubesc!” despre televiziunile private care susțin show-urile penibile de dragul audienței și banilor.

Nici nu trebuie să mai vorbim despre câți bani primesc exponatele unor astfel de emisiuni. Bine, dacă-ți place să vezi partea plină a prostiei poți spune că dai un ban să vezi un studiu antropologic. Fie!

Și Antena 1 se laudă cu „Insula Iubirii”, „cel mai fierbinte reality-show”, o emisiune care pune la încercare relațiile unor oameni. Practic e un generator de adulter și promiscuitate. Show. Nu cred că ai nevoie de prea multe cărți ca să-ți dai seama de calitatea oamenilor care acceptă să-și testeze relația într-o astfel de emisiune.

Dacă-i făcătură nu putem decât aprecia calitatea jocului actoricesc. Dar asta nu scuză privitorii care și-ar putea admira părul crescând. E mai ieftin și mai interesant.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.