Feroviarii, sub dictatura liderilor federaţiilor sindicale? „Două, trei coroane….”

-


Protestul pentru Statutul Feroviarului şi marea comemorare a grevei muncitorilor cfr-işti de la Atelierele Griviţa din 1933, anunţate pe reţelele sociale săptămâna trecută, nu vor mai avea loc din cauza liderilor federaţiilor sindicale, susţin, surse din CFR, pentru Jurnaliştii.ro.

 

„Protestul şi comemorarea de pe 16 februarie cu ocaziei Grevei Muncitorilor de la Atelierele Griviţa din 1933 nu vor mai avea loc sâmbătă pentru că nu au vrut liderii de federaţii sindicale, deşi lumea dorea să se implice ca să transmitem un mesaj clar şi ferm guvernanţilor cu privire la situaţia noastră. În loc de o mişcare de mare amploare prin care să fim luaţi în seamă, vom depune vreo două, trei coroane de flori şi plecăm acasă. Păcat, întrucât anul trecut am dat un semnal clar, iar oamenii care au venit ordonat ca să îşi exprime nemulţumirile faţă de ce se întâmplă în sistem. Nu avem Statut, nu avem investiţii şi pentru anumiţi lideri suntem înjuraţi toţi”, au declarat surse din CFR, pentru Jurnaliştii.ro.

Pe de altă parte, sindicatele din domeniul feroviar au anunţat o mişcare de protest în primavară pentru a încerca să deblocheze Statutul Feroviarului. În momentul de faţă, Guvernul nu a emis nici un punct de vedere (pozitiv sau negativ) asupra Statutului CFR-istului şi acest lucru blochează parcursul legislativ al acestuia, iar legal sindicatele nu pot să organizeze o grevă generală pentru urgentarea aprobării acestuia.

”În luna noiembrie, proiectul de Statut a ajuns la guvern și au spus că decât să-i dea aviz negativ mai bine să-l amâne. Și amânat a rămas. Deci proiectul de Statut nu s-a mai întors la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Proiectul a trecut adoptat tacit de către Senat în forma pe care o are acum. Până acum, două comisii au dat avize pozitive, iar alte două au dat avize negative. Și trebuie să ne mai vină alte două avize. Toate avizele se strâng la Comisia de Muncă care face un raport ce are nevoie de votul plenului. Am făcut memorii peste memorii PRIN CARE LE-AM EXPLICAT AUTORITĂȚILOR CÂT DE IMPORTANT ESTE ACEST STATUT”, declara, pentru Jurnalistii.ro, un sindicalist în urmă cu câteva săptămâni aici.

Citeşte şi:

85 de ani de la declanşarea grevei istorice din cadrul Atelierelor CFR Griviţa (II). “Vrem pâine şi muncă”

85 de ani de la declanşare a grevei istorice din cadrul Atelierelor CFR Griviţa (I)

Surse din CFR: Fără concedieri nu se pot mări salariile substanțial

Sindicalist CFR, după negocieri: Ne așteaptă vremuri grele. Ceață totală în jurul Statutului feroviarului

Sindicalist CFR: Nu luăm în calcul condiționarea măririi salariilor de eventuale disponibilizări

Sindicalist: Situația salarizării de la CFR a ajuns într-un hal fără de hal. Cu ce revendicări va merge la negocieri F.N.S.I.F.

Statutul personalului feroviar se află în mâinile ministrului Șova. Interviu cu sindicalistul Viorel Istrate


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.