Festivalul de Film de la Cannes 2019. 21 de filme, printre care „La Gomera” lui Corneliu Porumboiu, în cursa pentru Palme D’or

-


Cea de-a  72 -a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are în cursa pentru celebrul trofeu Palme D’or 21 de filme din circa 50 înscrise în selecţia oficială. De asemenea, filmul regizorului Corneliu Porumboiu, „La Gomera” este înscris în cursa pentru marele trofeu.

Filmul „Matthias şi Maxime” al canadianului Xavier Dolan deschide festivalul, fiind cronica unei poveşti de dragoste între doi tineri. Despre dragoste şi senzualitate, ne vorbeşte Celine Sciamma în „Portretul unei tinere înflăcărate”. De asemenea, o peliculă plină de erotism şi dramatism este cea semnată de Pedro Almodovar, „Durere şi glorie”.

De asemenea, un rol important în ediţia din acest an a festivalului îl vor avea peliculele sociale, iar fraţii Jean-Pierre şi Luc Dardenne cu „Tânărul Ahmed” sau britanicul Ken Loach cu „Sorry we missed you” sunt favoritele secţiunii. De pildă, regizorul Madj Ly prezintă în  „Mizerabilii” relaţiile tensionate dintre poliţie şi tinerii din periferiile marilor oraşe.

„La Gomera”, filmul cu care a fost selecţionat Corneliu Porumboiu în cursa pentru La Palme d’or, ar urma să fie trecut la capitolul comedie întrucât povestea, în care Vlad Ivanov interpretează rolul principal, evocă aventura unui poliţist veros român plecat să-l ajute pe un mafiot încarcerat pe o insulă spaniolă, scrie rfi.ro.

Filmul „Trădătorul” al italianului Marco Bellochio inspirat din viaţa mafiotului Tommaso Buscetta aduce în prim plan violenţă, gloanţe şi sânge.  De asemenea, o peliculă dedicată marelui fotbalist argentinian Diego Armando Maradona va prezenta publicului francez portretul  acestuia pe când evolua la Napoli, la sfârşitul anilor1980, perioada de glorie a lui „El pibe de oro”.

Juriul din acest an de la Cannes este prezidat de regizorul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu alături de  7 cineaşti şi actori. S-o amintim astfel pe tânăra actriţă americană Elle Fanning, în vârstă de doar 21 de ani dar cu un CV impresionant. Italianca Alice Rohrwacher este şi ea jurată anul acesta la Cannes după ce a primit anul trecut premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes pentru pelicula „Lazzaro felice”. De asemenea, regizorul Robin Campillo este în juriu alături de Yorgos Lanthimos  şi polonezul Pawel Pawlikowski.

Citeşte şi:

 

ANAF nu va mai pune poprire pe sumele mici de bani. De când se va aplica această măsură

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.