Filmele 3D, pericol pentru sănătate! Avertismentul oamenilor de știință

-


Pasiunea pentru filmele 3D poate fi foarte nocivă pentru ochii privitorilor. Entuziaștii acestui progres cinematografic nu ar trebui să urmărească filme tridimensionale mai mult de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce unora nu le sunt recomandate deloc, din cauze medicale, sunt de părere oftalmologii ruși.

Atenția medicilor de ochi ruși a căzut asupra fenomenului filmelor 3D, după ce mai multe persoane s-au plâns că ar avea probleme de vedere în urma unei experiențe de acest fel. După ce au urmărit un film, privind prin ochelari special polarizați, unii indivizi au acuzat un oarecare disconfort, migrene și dificultăți de adaptare a ochilor la mediu.

Specialiștii de la Institutul Rusesc de Microchirurgie Oculară susțin că o persoană care urmărește un film 3D poate simți disconfort și amețeală pe parcursul primelor 30 de minute de la încheierea filmului.

Simptomele menționate sunt relaționate cu reacția creierului la imaginile în trei dimensiuni. Specialiștii nu le recomandă acest format celor care au rău de mișcare accelerată. Până la 10% din oameni ar putea manifesta simptomatică neplăcută, potrivit cercetătorilor ruși.

Citește și: 

Miliardarul Richard Branson a dezvăluit trei dintre cele mai ascunse secrete ale sale! Cheia succesului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *