Filosoful Mihai Șora susține campania „Fără penali în funcţii publice”: ”Mă doare să văd că ţara mea suferă”

-


Scriitorul şi filosoful Mihai Şora (101 ani) susţine campania „Fără penali în funcţii publice”, deși încă este internat la Spitalul Elias după operaţia suferită pe 28 iunie.

Soţia sa, Luiza Palanciuc Şora, a publicat o fotografie cu filosoful îmbrăcat cu tricoul „Fără penali în funcţii publice”, alături de un copil.

„… Mă doare să văd că ţara mea suferă, dar îmi pun speranţa în cei ce vor veni după mine, în copii: speranţa că vor trăi demn şi se vor putea bucura de roadele strădaniei lor, ca adulţi”, transmite scriitorul pe Facebook.

„Nu poţi rămâne indiferent la soarta semenilor tăi şi a ta proprie”, mai spune Mihai Şora, unul dintre iniţiatorii #Fărăpenaliînfuncţiipublice.

Scriitorul se reface bine după ce a fost operat  din cauza unor probleme la colecist. „Decizia în privinţa externării domnului Şora nu este medicală, ci una a familiei. Din punct de vedere medical, domnul Şora s-a recuperat satisfăcător, i-au fost făcute mai multe investigaţii, este aşa cum îl ştiţi”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silviu Negoiţă.

Mihai Şora a participat la mai multe proteste care au avut loc în Piaţa Victoriei, devenind „portavocea mobilizării societăţii civile” împotriva „abaterilor” guvernării din România.

„Timp de ani, mărturiseşte el, am fost supravegheat, telefonul meu ascultat şi corespondenţa citită… Dosarele Securităţii (poliţia politică comunistă, n.r) care mă vizau erau copleşitoare”.

Citește și:

De ce vine filosoful Mihai Șora la proteste în ciuda vârstei înaintate? Răspunsul lui ar trebui să-i pună pe gânduri și pe votanții PSD


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.