Nadal versus Djokovic, în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros

-


Finala turneului masculin de tenis de la Roland Garros se va disputa, duminică, între spaniolul Rafael Nadal şi sârbul Novak Djokovic, care l-a învins, vineri seara, pe grecul Stefanos Tsitsipas, în a doua semifinală, în cinci seturi, cu scorul de: 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1, după trei ore şi 54 de minute.

Liderul mondial  ATP a câştigat fără probleme primele două seturi şi a avut minge de meci la 5-4 în actul al doilea, pe serviciul său, dar nu a reuşit să o fructifice, iar Tsitsipas a întors scorul, câştigând setul cu 7-5. Grecul, al cincilea favorit, s-a impus şi în setul al patrulea, cu 6-4, dar în decisiv Djokovic s-a impus clar, cu 6-1.

Djokovic a încheiat cu 6 aşi, 6 duble greşeli, 56 de winners şi 50 de erori neprovocate, în timp ce Tsitsipas a totalizat 7 aşi, 5 duble greşeli, 52 winners şi 56 de erori neforţate.

Nadal, al doilea favorit, a câştigat mult mai lejer prima semifinală, în faţa argentinianului Diego Schwartzman, cap de serie numărul 12, cu 6-3, 6-3, 7-6 (7/0). Ibericul va juca pentru al 13-lea său titlu la Paris.

Va fi a treia finală de la Roland Garros între Nadal şi Djokovic (Rafa a câştigat în 2012 şi 2014) şi primul duel la Paris între cei doi după ce sârbul s-a impus în sferturi în 2015.

Djokovic ţinteşte al 18-lea său titlu de Mare Şlem din carieră, iar Nadal pe al 20-lea, cu care ar egalat recordul elveţianului Roger Federer. Sârbul s-a impus o singură dată la Roland Garros, în 2016.

Citește și:

Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.