Firea începe să simtă pe pielea ei ce înseamnă să mergi prea departe într-o campanie electorală

-


Primele urmări ale scandalului dintre primarul general al  Capitalei, Gabriela Firea şi Asociaţia „Dăruieşte Viaţa” au început deja să se vadă. Astfel, conducerea postului de radio Europa FM a decis, joi, să returneze sumele încasate din contractul de publicitate încheiat în vară cu Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea, potrivit site-ului postului de radio europafm.ro. 

 

Europa FM va pune la dispoziție spațiile publicitare respective pentru promovarea inițiativei „Noi construim un spital”, a declarat realizatorul şi jurnalistul Moise Guran. De asemenea, acesta a mai făcut apel către instituțiile de presă să renunțe la publicitatea făcută de Primărie şi la proiectele finanțate din bani publici.

„În contextul scandalului declanșat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva proiectului “Noi construim un spital”, desfășurat de Fundaţia “Dăruiește viață”, Europa FM a decis să acorde spații gratuite de publicitate pentru promovarea acestei iniţiative, care urmăreşte finanţarea din donaţii a primului spital public de oncologie pediatrică. Decizia postului Europa FM vine după ce, la începutul lunii octombrie, la sesizarea corpului editorial, Europa FM suspendase deja campaniile publicitare cumpărate de Primăria Capitalei și difuzate pentru o scurtă perioadă de timp. Avertizăm colegii de breaslă, jurnaliști, precum și conducerile posturilor radio și de televiziune unde aceștia activează, că această publicitate otrăvită ne decredibilizează ca breaslă, ridicând opiniei publice semne de întrebare în privința obiectivității cu care este relatată activitatea Primarului General, Gabriela Firea, și a instituției pe care o conduce”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de oficialii postului de radio Europa FM.

Decizia boardului editorial de la Europa FM a venit, după ce primarul general, Gabriela Firea, le-a atacat marți seară, în emisiunea jurnalistului Cosmin Prelipceanu, la postul Digi 24, pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației ”Dăruiește viață” care construiesc, exclusiv din donații, un spital pentru copiii bolnavi de cancer, accentuând faptul că acestea sunt interfața lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei

În acest sens, Gabriela Firea s-a revoltat în direct la postul Digi 24 pentru că nu îi este recunoscut meritul de a fi pus un teren la dispoziția „Asociației Dăruiește Viață”, care construiește din donaţii publice un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ea le-a atacat pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele asociației, spunând că sunt interfața lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria București.

Întrebată la postul Digi24 dacă are dovezi pentru afirmațiile sale, Firea a răspuns sec: ”Sunt toate dovezile de pe planetă, nu cred că dumneavoastră nu știți aceste lucruri. Doamnele sunt interfața. Este ONG-ul patronat de către acest domn. Și nu este nimic rău”.

„Un atac mizerabil la munca şi reputaţia noastră…”

La rândul său, Oana Gheorghiu a reacționat, pe Facebook, catalogând afirmațiile lui Firea drept ”o mârșavă manipulare… un atac mizerabil la munca și reputația noastră”.

Şi Vlad Voiculescu a respins acuzațiile prin intermediul unei postări pe Facebook: ”Nici Gabriela Firea, nici Dragnea, nici Dăncilă, nici atâția alții din vechea politică nu își pot imagina că inițiative precum #NoiFacemUnSpital, ca MagiCAMP, MagicHOME sau MagicHELP – Rețeaua solidarității, ca HOSPICE- Casa Speranţei sunt instrumente prin care societatea își face un serviciu sieși, ajutându-i pe cei lăsați fără speranță de stat. Nu își pot imagina că suntem deja milioane în țara asta care nu mai avem nevoie de stăpân. Nu suntem și nu am fost niciodată slugi. Nu avem nevoie de domni”.

În acest context, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, cele două reprezentante ale Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”, au declarat, joi, pentru G4Media.ro, că ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea le-a ameninţat cu Instanţa vinerea trecută în cadrul unei şedinţe care a avut loc la Spitalul Marie Curie.

Potrivit acestora, Pintea le-ar fi spus că, dacă nu virează în conturile statului cele 26 de milioane de euro strânşi până acum pentru construirea spitalului, va sesiza mai multe instituţii de control ale statului.

Pentru construcţia spitalului de pediatrie oncologică au donat peste 260.000 de cetăţeni şi au fost strânşi 26 milioane de euro. Spitalul, amplasat pe un teren al Consiliului General al Municipiului București, va avea 12.000 mp, 9 etaje, 7 săli de operaţii şi o capacitate de 200 de locuri, iar după inaugurarea unităţii spitaliceşti Fundaţia „Dăruieşte Viaţa” o va ceda statului român.

Citeşte şi:

Cum poate o asociație să construiască un spital în doar 4 ani când Primăria Capitalei promite unul în 20. Interviu cu Carmen Uscatu

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.