Fiul prinţului Harry şi al ducesei Meghan de Sussex va fi botezat sâmbătă la Castelul Windsor

-


Botezul fiului prinţului Harry al Marii Britanii, Archie Mountbatten, va avea loc sâmbătă, la castelul Windsor, iar ceremonia va fi privată. De asemenea, numele naşilor copilului nu au fost date publicităţii, scrie dpa.

Copilul regal va fi botezat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

„Numele naşilor, potrivit propriilor dorinţe, nu vor fi făcute publice”, potrivit textului comunicatului de presă, emis de oficialii Palatului Buckingham.

Această decizie a stârnit controverse în presa din Marea Britanie, mai ales după ce, în urmă cu o săptămână, s-a descoperit că renovarea noii reşedinţe a prinţului Harry, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor, i-a costat pe contribuabilii britanici 3 milioane de dolari.

De asemenea, criticii au sugerat că evenimente precum botezurile regale ar trebui să fie publice, dar prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan de Sussex, au insistat asupra faptului că au dreptul la viaţă privată.

Presa britanică a spus că Genevieve Hillis şi Lindsay Roth, cele mai bune prietene ale ducesei Meghan, s-ar putea număra printre naşi, mai ales după ce cele trei au fost văzute asistând împreună la un meci de tenis de la turneul de la Wimbledon, din Londra. Printre alţi posibili naşi se numără Thomas şi Charlie van Straubenzee, prieteni buni ai lui Harry.

La ceremonie este aşteptat tatăl lui Harry, prinţul moştenitor Charles, cu soţia sa, ducesa Camilla, precum şi fratele proaspătului tată, prinţul William, cu soţia sa, ducesa Catherine de Cambridge.

Mama ducesei Meghan, Doria Ragland, ar putea şi ea să participe, dar bunica lui Harry, regina Elizabeth a II-a, are un alt angajament oficial.

Pentru ceremonia religioasă, părinţii bebeluşului ar trebui să perpetueze o tradiţie foarte dragă familiei regale britanice. Archie Mountbatten ar trebui să poarte aceeaşi ţinută cu care au fost îmbrăcaţi verişorii săi, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducilor de Cambridge, când au fost botezaţi. Este vorba despre o replică din dantelă şi satin a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria, din 1841, devenită între timp ţinuta oficială la botezurile membrilor familiei regale.

Până în prezent, micul Archie Harrison Mountbatten-Windsor nu a părăsit oficial Frogmore Cottage. Acesta este primul copil al ducilor de Sussex, s-a născut într-un spital privat din centrul Londrei, pe 6 mai.

Prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. Ceremonia de nuntă, care a avut loc la capela Saint George de pe domeniul Windsor, a fost una impresionantă, tradiţională, presărată cu elemente moderne, care s-a desfăşurat sub privirile lumii întregi.

Citeşte şi:

Cea mai importantă actriţă în viaţă, la borna celor 70 de ani. O carieră completă, răsplătită cu 3 Oscaruri

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.