UPDATE. Spitalul de Urgență Floreasca a rămas fără acreditare

-


UPDATE 16.21: Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, instituția care acreditează spitalele din România în vederea funcționării, a anunțat, luni, că a ridicat acreditarea Spitalului de Urgență Floreasca din București, din cauză că incidentul din sala de operație, când o femeie a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, ar fi trebuit raportat, conform legii, în termen de maximum 24 de ore, scrie hotnews.ro.

UPDATE 16.16: Mircea Beuran, șeful echipei de medici care a efectuat intervenția chirurgicală în timpul căreia o pacientă a fost arsă pe 40% din suprafața corpului la Spitalul Floreasca și a murit după câteva zile, a fost audiat luni de Corpul de Control al Ministerului Sănătății și de Inspecția Sanitară de Stat, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache, la Spitalul Floreasca.

Ancheta Ministerului Sănătății ar urma să fie finalizată la începutul săptămânii viitoare, iar concluziile vor fi prezentate într-o conferință de presă.

„Aceste evenimente sunt, din fericire, deosebit de rare. Ele nu pot fi mușamalizate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave și vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

UPDATE 11.23: Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a făcut public cazul pacientei de la Spitalul Floreasca arse pe masa de operație, a depus în această dimineață plângere penală la Parchetul General. Acesta le cere procurorilor, în plângere, „să stabilească cu certitudine dacă personalul medical care a participat sau a coordonat operațiile din 13 și 22 decembrie a comis înselăciune, fals, uz de fals și fals intelectual”.

Deputatul USR acuză faptul că „tot terenul a fost și este pregătit pentru a se da vina pe asistente, pe infirmiere, pe cele care trebuiau să pregătească câmpul operator”.

Știrea Inițială:

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat, luni, dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. De asemenea, anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Inițial, Poliţia Capitalei deschisese o anchetă după ce s-a aflat că pacienta a fost arsă în 22 decembrie, dar, în urma decesului ei, dosarul va fi preluat de Serviciul Omoruri. Astăzi, se va efectua și autopsia pentru a se stabili cauza morţii cu exactitate.

În cadrul anchetei vor avea loc şi audieri. Până acum, poliţiştii au ridicat documente de la Spitalul Floreasca. Familia pacientei nu a depus până acum o plângere penală. De asemenea, familia femeii de 66 de ani care a murit aseară după ce a fost arsă pe masa de operație la Spitalul Floreasca susține că a aflat din presă despre gravitatea incidentului. Rudele femeii mai spun că aceasta a fost internată la Spitalul Floreasca pe 13 decembrie, pentru o primă intervenție chirurgicală pentru cancerul pancreatic de care suferea, iar „evoluția mamei a fost una favorabilă, comunicând în permanentă cu familia. Mama se simțea norocoasă pentru șansa care i se oferise și bucuroasă că se simțea mai bine”, scrie hotnews.ro.

În acest context, familia pacientei susține că nimeni din spital nu le-a explicat clar ce s-a întâmplat în timpul celei de-a doua operații, când femeia a fost incendiată pe masa de operație și a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului: „Incidentul survenit în timpul celei de-a două operații „nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident. Am aflat anumite detalii din presă, în momentul transmiterii acestora pe posturile de televiziune. Nu facem acuzații, ne dorim doar să înțelegem ce s-a întâmplat”.

Potrivit familiei, femeia în vârstă de 66 de ani a fost internată la Spitalul de Urgență Floreasca, cu diagnostic de cancer pancreatic, „în vederea intervenției chirurgicale ce a avut loc în data 13.12.2019, operație ce a fost condusă de prof. dr. Mircea Beuran. După această intervenție chirurgicală, evoluția mamei a fost una favorabilă, comunicând în permanentă cu familia. Mama se simțea norocoasă pentru șansă care i se oferise și bucuroasă că se simțea mai bine. Recuperarea post operatorie a fost monitorizată în continuare în cadrul spitalului Floreasca, timp de o săptămână.”

Familia povestește că „în dimineața zilei de 22.12.2019, am fost contactați telefonic de o colegă de salon a mamei, care ne-a adus la cunoștință faptul că mama a fost dusă de urgență la blocul operator, deoarece pe parcursul nopții starea ei s-a înrăutățit. La aflarea acestei vești, ne-am deplasat de urgență la Spitalul Floreasca, pentru a află mai multe detalii despre starea ei. Din discuțiile purtate cu reprezentanții spitalului, a reieșit faptul că intervenția chirurgicală de pe 22.12.2019 a fost necesară de urgență, datorită unei hemoragii interne. În plus, ne-a fost menționat faptul că, în timpul operației, a avut loc un accident în urmă căruia mama a suferit arsuri de gradul 2. Atunci când am solicitat mai multe detalii, ni s-a spus că nu se știe decât că a fost un accident.”

Din blocul operator, pacienta a fost transferată la AȚI (Terapie Intensivă) și ulterior, în dată de 23.12.2019, în jurul orei 13, transferată la secția AȚI Marii Arși. În tot acest timp, familia a solicitat informații detaliate cu privire la incidentul produs în sala de operație și de gravitatea acestuia.

Informația privind incidentul grav petrecut la Spitalul Floreasca a fost făcută publică sâmbătă de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost apoi confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă la spital. Acesta a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control deoarece existau suspiciuni privind mușamalizarea cazului de către spital.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a făcut public cazul pacientei de la Spitalul Floreasca arse pe masa de operație, depune astăzi plângere penală la Parchetul General. „Voi depune la Parchetul General o plângere penală pentru ca cei care au greșit în acest caz să suporte consecințele legii, inclusiv cei care au comis fals și au încercat să ascundă adevărul!”, a anunțat vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Știre în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.