Foamea de audiență de la Antena 1

-


Acum puțin timp, Dan Negru se plângea ironic (sau nu) de faptul că din ce în ce mai puțini români trec examenul maturității și o spunea într-un mod foarte voalat că proștii sunt ultima speranță a televiziunii. Pe banii lor își vor cumpăra vedetele TV prețioasa pâine.

Dan Negru (cât și alții pe care n-are rost să-i enumerăm acum) a lăsat mereu impresia că-i un biet călugăr franciscan închis cu forța la Untold. Un spirit curat nevoit să-și trăiască zilele făcând una alta printre păcătoși.

Postul de televiziune unde mai sus numitul a cunoscut faima a călcat de nenumărate ori în străchinile decenței. O casă de pariuri serioasă ar începe anul cu cote bune pentru un alt derapaj scârbos al vreunei emisiuni din trustul Intact.

De „Acces Direct” n-am mai auzit de foarte mult timp. Asta nu pentru că emisiunea a căzut în anonimat, având o audiență deranjant de mare pentru ce livrează. Pur și simplu în bula mea mică se vorbește foarte rar (spre deloc) despre una dintre cele mai sinistre emisiuni din România.

Într-o ediție recentă de „Abces” Direct și-a făcut loc un pedofil care a descris cu lux de amănunte ce și cum procedează cu minorii. Pentru cei mai puțini informați trebuie să spun că un astfel de personaj nu apare singur, de nebun (?), la ușile platoului de filmare și cere să facă parte din spectacol. Ai o întreagă echipă care-și dă „ok”-ul pe așa ceva. Se fac niște calcule cinice privind audiența pe care o poate aduce un astfel de personaj.

Pedofilul de la Antena 1 a avut drum liber spre urechile audienței. Cum astfel de emisiuni nu-și propun să deschidă pofta de dezbatere și curiozitate academică a românilor nu ne putem aștepta ca emisiunea în cauză să prezinte și o altă părere despre ce înseamnă pedofilia. A fost doar un monolog scârbos tratat în stilul Radio Șanț de o televiziune care pretinde că se bate pentru podiumul calității divertismentului. Asta se întâmplă când îți construiești singur o istorie glorioasă.

CNA-ul s-a sesizat și ne putem aștepta la o nouă amendă. Nici nu mai contează dacă-i o sumă record. Important e că ipocrizia e o maladie a televiziunilor (și a vedetelor TV care se dau măicuțe ocazional). Între televiziunile cu astfel de programe și pedofili nu este o prea mare diferență. Metaforic vorbind.

Citește și:

Kitch-ul a prins tupeu

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.