Fosta locuinţă a unui celebru traficant de droguri columbian a devenit muzeu

-


Un muzeu controversat, dedicat celebrului traficant de droguri columbian Pablo Escobar, s-a redeschis vineri în oraşul Medellin, scrie dpa.

 

„Astăzi s-a deschis, am îndeplinit toate condiţiile legale, tot ceea ce au cerut. Avem mai multe documente decât ne-au solicitat”, a declarat fratele lui Pablo Escobar, Roberto, care este şi administratului clădirii.

Muzeul expune mobilă, diferite obiecte personale  şi automobile, unul dintre acestea având urme de gloanţe, care au aparţinut celebrului traficant de droguri columbian.

Pe de altă parte, cei care au încurajat deschiderea muzeului subliniază că acesta documentează o perioadă istorică, în timp ce criticii îl acuză de glorificarea moştenirii unuia dintre cei mai mari infractori din istorie.

În timp ce agenţiile de turism îi duc pe turişti să viziteze locurile asociate cu celebrul traficant, municipalitatea încearcă să se disocieze de imaginea acestuia.

Pablo Escobar Gaviria a rămas în istorie drept cel mai mare traficant de droguri din Columbia. S-a remarcat prin implicarea sa în politică, cât şi prin excentricităţile sale. Astăzi, la 24 de ani de la moartea sa, Escobar este „Robin Hood” pentru locuitorii periferiei oraşului Medellin, dar şi un criminal sângeros, care a lăsat în urma sa peste 10.000 de morţi.

Potrivit estimărilor oficiale, averea lui Escobar se ridica, în anii 1990, la nu mai puțin de 30 de miliarde de dolari, însă calculele neoficiale, care includ și banii ascunși prin diverse locuri din Columbia, susțin că traficantul valora 100 de miliarde de dolari.

Citeşte şi:

De la pietre funerare la cocaină. Povestea celui mai sângeros traficant din Medellin

Cinci lucruri mai puțin știute despre cel mai bogat criminal din istorie! Viața lui Pablo Escobar

FOTOGALERIE Vila lui Pablo Escobar, transformată în „pensiune turistică”! Cât costă o noapte în casa „Regelui Drogurilor”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.