Fostul şef al Poliţiei Sinaia a fost trimis în judecată. Pe cine a mai tras după el

-


Fostul şef al Poliţiei Sinaia a fost trimis în judecată. Fostul şef al Poliţiei Staţiunii Sinaia a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Marin Tudorică este acuzat că i-a promis omului de afaceri că intervine, în caz de nevoie, iar drept răsplată, a primit autoturism de lux în proprietate, iar o altă limuzină i-a fost dată, gratuit, în folosinţă.

Marin Tudorică, la data faptelor şef al Poliţiei Staţiunii Sinaia, va fi judecat pentru două fapte de trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi două fapte de fals în declaraţii, din care una în formă continuată, informează News.ro.

Alături de acesta vor fi judecaţi şi Ionuţ Roşca, la data faptei ofiţer în cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia, pentru complicitate la trafic de influenţă, şi Cristian Bogdan Simion, administrator al unei societăţi comerciale, pentru două fapte de cumpărare de influenţă  şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Toţi cei trei se află sub control judiciar, iar ancehtatorii DNA arată, în actul de inculpare că Tudorică, a primit de la Simion un autoturism marca Mercedes Benz C 220.

Începând cu 18 iulie 2013, Tudorică a pretins şi primit de la acelaşi om de afaceri un alt autoturism marca Mercedes E220, în baza unui contract de comodat. Maşina aparţinea firmei administrate de omul de afaceri.

Tudorică a lăsat să se creadă că, prin prisma funcţiei sale, are influenţă asupra unor funcţionari publici ce ar fi putut să efectueze controale la firma reprezentată de inculpatul Simion şi a promis că, dacă va fi nevoie, îi va determina pe aceştia să nu ia măsurile legale legate de activitatea evazionistă derulată de către firmă.

Procurorii mai notează că, în 12 decembrie 2015, prin intermediul lui Ionuţ Roşca, Tudorică a intervenit la inspectorii antifraudă care făceau un control la firma omului de afaceri, în scopul influenţării activităţii funcţionarilor respectivi.

Prin exercitarea influenţei asupra inspectorilor antifraudă, Roşca i-a asigurat în continuare şefului său primirea folosinţei autoturismului menţionat.

O altă acuzaţie constă în faptul că, în cursul anului 2010, Tudorică, prin intermediul lui Simion, a edificat un ansamblu imobiliar în staţiunea Sinaia şi s-a implicat în mod direct în activitatea în vânzare a apartamentelor respective. Procurorii îl acuză că a efectuat demersuri personale pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare edificării construcţiilor.

În cuprinsul declaraţiilor de avere, depuse în anii 2011, 2014 şi 2015, Tudorică a omis, cu ştiinţă, spun procurorii, să menţioneze un contract de împrumut pentru suma de 12.000 de euro pe care i l-a acordat unei persoane, precum şi folosinţa gratuită a autoturismului marca Mercedes E220.

Citește și: Godină și-a supărat șefii din nou

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.