FOTO. Revoluție în Venezuela. Zilele lui Maduro sunt numărate. Urmează operațiunea ”Libertate-faza finală”

-


Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido a anunţat, marți, pe rețelele sociale, că „faza finală” a unei operațiuni de a-l răsturna pe preşedintele Nicolas Maduro a început, scrie AFP.

 

Guaido a făcut anunţul marţi alături de liderul opoziţiei Leopoldo Lopez şi membri ai forţelor armate într-un videoclip postat pe Twitter.

sursa foto: AFP

„Poporul Venezuelei a iniţiat sfârşitul uzurpări. În acest moment mă întâlnesc cu principalele unităţi militare ale forţelor noastre armate, începând faza finală a Operaţiunii Libertate”, a declarat Juan Guaido.

Trupe care-l sprijină pe preşedintele în exercițiu  Nicolas Maduro şi altele care ar fi trecut de partea lui Juan Guaido sunt aproape de o confruntare în capitala Caracas, unde situaţia este confuză, potrivit AFP.

Guvernul a denunţat o ”tentativă de lovitură de stat” după ce preşedintele Adunării Naţionale autoproclamat preşedinte interimar, Juan Guaido, a anunţat din interiorul unei baze militare, prin intermediul reţelelor de socializare, că a primit sprijin din partea unui grup de ”soldaţi curajoşi”.

Acest grup de soldaţi l-au eliberat din arest domiciliar pe liderul opoziției, Leopoldo Lopez. De asemenea, susţinători ai lui Guaido au ieşit pe străzi şi au început să se adune în Piaţa Altamira, epicentrul protestelor împotriva lui Maduro. De asemenea, un fidel al acestuia din urmă, Diosdado Cabello, le-a cerut de asemenea susţinătorilor lui Maduro să se adune la Palatul Miraflores, sediul preşedinţiei.

sursa foto: AFP

În schimb, guvernul preşedintelui Maduro susţine că este în curs o acţiune de ”neutralizare a unui grup restrâns de trădători din efectivele armatei, care s-au poziţionat la intersecţia Altamira pentru a porni o lovitură de stat”.

Citește și:

Continuă înscrierile pentru cei care doresc să-l vadă pe Papa Francisc

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.