Atentat înainte de alegerile prezidențiale din Franța. Un polițist ucis pe Champs Elysées

21 aprilie 2017 - 8:44 -


Ultima zi de campanie din Franța a fost umbrită de atentatul jihadist în cursul căruia un polițist a fost ucis pe Champs Elysées, în centrul Parisului. Duminică are loc primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța.

Alți doi polițiști au fost răniți, dintre care unul grav, iar o turistă a fost rănită mai „ușor” de un glonț. Atacatorul a fost împușcat de poliție.

Poliţia franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul armat de pe Champs Elysee, arată un document obţinut de Reuters.

Atacul, care a avut loc în jurul orelor 21.00 (19.00 GMT), a fost revendicat aproape imediat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

„Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul și este unul dintre combatanții (organizației) Stat Islamic”, a declarat SI într-un comunicat dat publicității în cursul nopții de organul său de propagandă Amaq, informează News.ro.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, agresorul împușcat este un francez de 39 de ani care făcea deja obiectul unei anchete antiteroriste.

Bărbatul era vizat de o anchetă antiteroristă pentru că și-a manifestat intenția de a ucide polițiști și fusese arestat la 23 februarie, înainte de a fi pus în libertate de justiție în lipsă de probe suficiente.

El a fost condamnat în 2005 la 15 ani de temniță pentru tentative de asasinare a unui polițist și a fratelui acestuia, în regiunea Parisului

Alegerile prezidențiale, foarte indecise, se vor ține pentru prima dată în istoria celei de-a V-a Republici sub regimul stării de urgență, decretat în urma atentatelor de la 13 noiembrie 2015.

Citește și:

Cât de rău putem ajunge din cauza stresului. Ce sfat ne dă psihologul Radu Leca

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *