Franța recâștigă controlul asupra pandemiei. Nu vor fi noi relaxări la finalul celui de al doilea lockdown național

-


Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat, marţi, că ţara recâştigă controlul asupra epidemiei, însă nu este pregătită să relaxeze al doilea lockdown naţional, scrie Reuters.

După ce interdicţiile de deplasare pe timp de noapte aplicate în marile oraşe la mijlocul lunii octombrie nu au dat rezultatele aşteptate de Guvern, Varan a impus un lockdown de o lună pe 30 octombrie, chiar dacă mai puţin strict decât cel din perioada 17 martie-11 mai.

”Dacă renunţăm la eforturile noastre prea devreme, dacă ne conformăm mai puţin lockdown-ului, am putea fi supuşi unui nou val epidemic care ar putea distruge toată munca grea a poporului francez de câteva săptămâni”, a subliniat Olivier Veran marţi la BFM TV.

După ce a atins un vârf de 86.852 de cazuri noi la 7 noiembrie, rata de infectare a scăzut accentuat, ajungând luni la 9.406. Cu toate acestea, numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a atins un maxim istoric de 33.497, chiar dacă media săptămânală de noi internări, în prezent la 339, a scăzut constant de la începutul lunii, când depăşea 1.000.

Aceste tendinţe pozitive, recunoscute de Veran luni, au dus la lansarea unor apeluri de începere a relaxării măsurilor de lockdown cât mai curând posibil. Cu aproape 2 milioane de cazuri totale, Franţa se află pe locul patru în lume în privinţa numărului de infectări, după SUA, India şi Brazilia. Bilanţul deceselor, 45.054, este cel de-al şaptea la nivel mondial.

Citește și:

Fauci: ”Nu se va putea reveni la o viață normală imediat după vaccinarea împotriva COVID -19”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.