Fundaţia lui George Soros a criticat ura şi extremismul din politica americană în urma incidentului de la locuinţa miliardarului

-


Oficialii Fundaţiei George Soros au denunţat retorica urii care domină politica americană, după ce a fost găsit un pachet suspect la locuinţa miliardarului dintr-o suburbie a New Yorkului.

„Politica urii care domină discursul nostru de astăzi în SUA şi în multe alte ţări din lume alimentează extremismul şi violenţa. În acest climat al fricii, al neadevărurilor şi al ascensiunii autoritarismului, simplul fapt de a-ţi exprima opinii poate atrage ameninţări cu moartea”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă.

Poliţia a fost chemată luni la locuinţa filantropului american de origine ungară din Bedford, la circa 80 de kilometri nord de Manhattan, în contextul în care în cutia poştală a fost găsit un „pachet suspect”.

„Un angajat al reşedinţei a deschis pachetul, dezvăluind ceea ce părea să fie un dispozitiv exploziv”, a precizat poliţia din Bedford, adăugând că angajatul „a dus pachetul într-o zonă împădurită” înainte de a suna la poliţie.

O sursă anonimă din cadrul poliţiei ar fi declarat pentru New York Times că o echipă specială „a detonat proactiv” dispozitivul.

Poliţia a mai transmis că a deschis o „anchetă extinsă” şi că acest caz a fost transferat departamentului antitero din cadrul FBI.

George Soros, un susţinător al cauzelor de stânga, a devenit în ultimul timp ţinta atacurilor verbale ale conservatorilor de extremă-dreapta din SUA şi din Ungaria sa nativă.

La începutul lunii octombrie, preşedintele american Donald Trump a susţinut fără să ofere dovezi că femeile care au încolţit un senator republican într-un lift pentru a protesta împotriva numirii judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă au fost „plătite de Soros şi de alţii”.

La rândul său, congresmanul republican Matt Gaetz a speculat pe Twitter că Soros plăteşte femei şi copii din America Centrală pentru a participa la o caravană a migranţilor care se îndreaptă spre SUA.

Fundaţia pentru o Societate Deschisă a negat că finanţează caravana, iar congresmanul a dat ulterior înapoi.

Citeşte şi:

Focar de meningită la Suceava. Cea mai mare grădiniță din oraș a fost închisă

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.