SURSE. „Protejata lui Vâlcov”, demisă de la şefia Institutului Clinic Fundeni

-


Adriana Cotel, managerul Institutului Clinic Fundeni, a fost demisă, potrivit unor surse medicale, citate de Agerpres. Aceasta a fost numită în funcție de către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea în ultima sa zi de mandat la minister.

 

sursa foto: wikipedia

Cotel a fost numită în octombrie 2018 în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului, o instituție – cheie care arbitrează industria farmaceutică din România.

În ianuarie 2019, Dăncilă a numit-o pe Adriana Cotel preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial.

Aceasta refuzat constant să-și publice CV-ul, deși răspunderea pe care a avut-o în CNAS și ANM a fost enormă: se îngrijește de soarta celor 16 milioane de asigurați din România și administrează un buget de 7 miliarde de euro, potrivit newsweek.ro.

În iunie, Adriana Cotel, apropiată a lui Darius Vâlcov, omul de încredere a lui Liviu Dragnea, a fost revocată de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Aceasta a fost numită iniţial în funcţie de Viorica Dăncilă în ianuarie 2019, după ce condusese Agenţia Naţională a Medicamentului.

Pemierul Ludovic Orban declara pe 7 noiembrie că vor fi schimbate conducerile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Institutului Clinic Fundeni.

Citeşte şi:

Vela a început curățenia la MAI

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.