Gabriela Firea, despre deszăpezirea din Capitală

-


Deszăpezirea din București a generat anumite nemulțumiri. Planul de deszăpezire a fost aplicat cum a fost gândit de astă-vară, însă în condițiile date s-a acționat cât s-a putut mai bine, spune primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Întotdeauna este loc de mai bine. Și eu, atât ca cetățean, cât și ca primar general, sunt extrem de exigentă. Am anumite nemulțumiri pe care le-am exprimat în Comandamentul de iarnă, dar ce pot să vă asigur — că planul nostru de deszăpezire a fost aplicat cum l-am gândit de astă-vară. (…) Este loc de mult mai bine, a nins mai bine de 11 ore, ninge în continuare. (…) S-a acționat în condițiile date, cât s-a putut mai bine”, a afirmat Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Aceasta a adăugat: „Știm mult mai bine acum care este realitatea. (…) Împreună cu primarii de sectoare vom institui acte adiționale la contractele existente, chiar dacă unele dintre ele sunt foarte lungi, pe 15 — 20 de ani. Și, dacă operatorii de salubritate nu vor accepta aceste acte adiționale pe care noi le vom impune, se va putea ajunge și la întreruperea acestor contracte. S-a muncit, nu vreau să se înțeleagă faptul că acești oameni au muncit în zadar, dar, subliniez, se putea mult mai bine. S-a făcut maximum în condițiile actualelor contracte moștenite, pe care le avem. Le vom adiționa pe perioada verii, pentru ca anul viitor să se acționeze mult mai bine”.

Primarul Capitalei a precizat că în orele următoare se va continua deszăpezirea.

„Chiar dacă, în acest moment, mai ninge în Capitală, nu este o densitate atât de mare și ne putem apuca de acțiunea de deszăpezire a străzilor adiacente și a trotuarelor. Toți operatorii manuali ai firmelor de salubritate, la care se vor adăuga militari, (…) jandarmi, sportivi de la CSM, muncitori de la firmele de construcții din Capitală și, de asemenea, vom avea sprijin, în special pentru zona de parcări, și din partea persoanelor care sunt private de libertate”, a precizat Firea, care a mai spus că prioritare rămân căile de acces care conduc la spitale, școli, sedii de instituții, rigole, stații RATB.

Citește și:

Directorul companiei de drumuri, Cătălin Homor a fost demis

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *