Gafă de proporții a lui Trump în Irak. Forțele SEAL, deconspirate accidental?

-


Preşedintele SUA, Donald Trump, şi echipa de comunicare de la Casa Albă au dezvăluit accidental, prin difuzarea unor imagini, prezenţa unor unităţi militare speciale ale Forţelor Navale (SEAL) în Irak, scrie publicaţia Newsweek.

 

Donald Trump a efectuat miercuri o vizită neanunţată la o bază militară americană din Irak. După vizită, Donald Trump a postat pe Twitter o înregistrare video care îl suprinde salutându-se cu membri ai unităţilor speciale „SEAL Team Five”.

„Deşi comandantul suprem poate declasifica informaţii, de obicei operaţiunile trupelor speciale nu sunt dezvoluite publicului american, mai ales în timp ce militarii sunt pe teren. În pozele oficiale şi în înregistrările video feţele membrilor trupelor speciale sunt acoperite, în contextul activităţilor sensibile pe care le desfăşoară. În videoclipul postat de preşedinte, feţele trupelor speciale nu au fost acoperite”, subliniază ediția americană a publicației Newsweek.

De asemenea, foşti şi actuali oficiali din cadrul Pentagonului au declarat că informaţiile despre locul în care se află unităţile speciale sunt aproape întotdeauna clasificate, iar dezvăluirea lor este o încălcare a protocolului de securitate.
Citește și:
Dăncilă vrea dialog cu Iohannis pe tema remanierii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.