Generația A4

-


Vrând-nevrând am lucrat în publicitate. Am mințit și am furat rezonabil. Nu atât de mult încât să ajung bogat și celebru, nu atât de puțin încât să ajung un înger.

Ca o opinie personală, nici nu poți ajunge bogat și celebru în România. Asta dacă nu ești genul de individ ce ziua propovăduiește productivitatea muncii iar noaptea face parastase într-un cimitir militar. Pentru părinții și/sau bunicii săi, securiștii. Dar să-mi termin ideea: da, nici industria publicității nu prea face rabat de la regula capitalismului cu ochi albaștri. Ba dimpotrivă. Aceasta este însă cea mai mică problemă.

Publicitarii au fost dintotdeuna avangardiști. Probabil că primul Iphone din estul Europei a aparținut unui publicitar iar colegul său de birou a purtat teneșii chinezești cu cinci ani înainte ca umanitatea să uite că există pantofi. Și, paradoxal, aceasta este marea problemă.

Căci dacă ne uităm în spate vedem generația bătrânilor nostri, generație pe care o denumim fie cu ironie, fie cu ură, fie cu amândouă, generație ,,de pensionari’’, ,,de comuniști’’ sau ,,de psd-iști’’. Generația celor care mai au mileuri în apartament, ies la cumpărături cu sacoșe de pânză și-și pun șosete înainte să încalțe sandalele.

Dacă se confirmă însă ipoteza cu avangardismul tinerilor din publicitate, s-ar putea ca uitându-ne în față să vedem apropiindu-se de noi o generație ce ne va da bătăi de cap infinit mai mari decât cea a înaintașilor noștri.

Este generația celor ce vor să fie altfel și sfârșesc asemanandu-se perfect unul cu altul. Generația în care băieții poartă bărbi de jumătate de metru, jeanșii mulați pe gambele epilate și-și plimbă gleznele în raza soarelui. Generația în care fetele se tund cu drujba, se îmbracă vintage și fac concurs de avorturi. Generația a cărei piele e spațiul de reclamă al comerțului cu tatuaje și cercei.

Și cel mai îngrijorător lucru, generația care a înlocuit neuronul cu net-ul. Generația pentru care Shakespeare nu contează dacă nu are în coadă un ,,.com’’. Într-un final, vorbim despre o generație care teoretic se vrea de dreapta, dar practic, împotmolindu-se în corectitudine politică, multiculturalim și marxism cultural, este mult mai de stânga chiar decât cea a înaintașilor noștri.

Iată-ne deci pe noi, între ei. Prevăd că, între două generații de stânga, generația noastră va fi strivită până va ajunge de înălțimea unei coli A4.  Una numai bună de folosit pentru aceia dintre noi ce-și vor scrie demisia din normalitate.

Citeşte şi: Un mesaj transmis pe Twitter de Donald Trump a costat Amazon 5 miliarde de dolari într-o singură zi! Cum a fost posibil

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.