Generația care nu va schimba nici măcar un bec

- 1


De câți millenniali (ori Z-iști) ai nevoie pentru a schimba un bec? De aproape toți, condiția fiind ca becul să jignească pe cineva cu lumina lui.

Cu toate că-s parte din această generație, uneori mă simt de parcă sunt într-un tren greșit. Nu spun că mă regăsesc în alte rute, dar pot să-mi exprim nemulțumirea față de contemporaneitate.

Privind la unele dintre protestele făcute de generația mea pot spune că slacktivismul e în floare și doar câteva excepții notabile reușesc să se impună, dar acolo nu știu cât ține de „puterea generației” și cât de bagajul cultural. Altfel spus, generația asta se poate impune doar luând pauze de consum. Și nimic nu sperie mai tare politicienii și companiile care îi sponsorizează decât o generație care nu consumă.

Valul de victimologie a atins cote alarmante și nu știu cât se vor mai abține specialiștii până să declare că suntem în pragul unei crize sociale de cretinism și analfabetism funcțional. Mai ales din moment ce vedetele internaționale dau dovadă de un astfel de handicap și aprobă o asemenea gândire.

Bella Thorne este o actriță de 21 de ani, cunoscută pentru producții Disney. Recent a postat pe Twitter poze cu ea goală, ca răspuns la șantajul unui hacker. Tânăra n-a mai rezistat presiunii și a făcut pozele publice.

Într-un recent interviu la TV, actrița Whoopi Goldberg (63 de ani) a spus foarte subtil că Bella Thorne a fost cam naivă să-și facă astfel de poze cu telefonul și să creadă că sunt în siguranță. Și că nu-i ok să-și pună pozele nud pe internet. Oricum, Whoopi Goldberg dorea să transmită faptul că încrederea exagerată în tehnologie dăunează. Atât.

Mai tânăra actriță a explodat în lacrimi auzind ce s-a spus despre ea. Cu o abilitate specifică unei generații de victime manipulatoare a mutat discuția de pe neîncrederea în tehnologie pe faptul că Goldberg a jignit femeile care își acceptă corpul și a dat cu shame.

Înțelege toată lumea absurdul și penibilul situației? În ritmul ăsta n-o să mai poți purta un dialog cu următoarea generație pentru că orice ai spune, cea mai mică părere în contradictoriu, o să devină un atac personal la tot felul de valori.

Dacă-i spui cuiva că a parcat prost o să-ți spună că jignești femeile. Dacă ai o părere despre muzica cuiva o să sară ca ars că discriminezi muzica asiatică. Dacă-i spui cuiva că e penibil să postezi poze nud pe internet o să-ți spună că jignești persoanele care sunt mândre de corpul lor.

Ăsta e trenul. Asta e călătoria.

Citește și:

„Este nevoie de o doză de asumare pentru a ne vulnerabiliza suficient de mult încât să spunem: Am nevoie de ajutor!”. INTERVIU cu Gáspár György


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 1 comment
bookmark icon

One thought on “Generația care nu va schimba nici măcar un bec

  • Stai linistit ca o sa deraieze trenul in urmatorii 30 de ani. Si sa vezi atunci panica, pentru ca daca millenialsii sunt asa cum sunt, nici nu vreau sa ma gandesc la urmatoarea generatie. Aia care o sa traiasca din Universal Basic Income din banii pe care l-au facut generatiile pre-2020. Aia care o sa faca scoala pe youtube pentru ca invatamantul o sa devina 100% facultativ pentru ca parintii lor au militat pentru dreptul la alegere al copiilor minori si cine stie ce alte aberatii. Parentingul o sa ajunga la nivelul la care copii vor face 100% fix ce vor si vei face munca in folosul comunitatii daca vei avea curajul doar sa sugerezi cuiva ce sa faca.

    Dar avem o sansa de scapare: incalzirea globala si haosul pe care il va genera in lume. Pentru ca pana in 2050 se vor curata cel putin 2 generatii, iar generatia pre-millenial o sa fie la pensie, cu bani pusi deoparte, relatii construite si influenta cat sa o duca bine in perioada de haos economic si social. Insa millenialsii si copii lor vor duce toata povara. Si la cum si-o ard in prezent, trecutul va fi dezastruos pentru ei. Generatia asta nu doar ca nu e in stare sa schimbe un bec, va fi atat de preocupata de twitter si instagram si de vizualizarile de pe youtube, incat nu va pune mana sa faca nimic pentru planeta.

    0

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.