Gheorghe Dincă și-a recunoscut ambele crime. Criminalist: „Un astfel de individ nu are ce căuta în societate”

-


Suspectul principal al răpirilor din Caracal, Gheorghe Dincă, a recunoscut duminică că le-a ucis pe Alexandra, fata de 15 ani răpită miercuri, și pe Luiza, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului. Anchetatorii merg spre o groapă de gunoi din apropierea orașului.

Bărbatul a recunoscut cele două crime după perchezițiile de azi la casa groazei care au durat 6 ore.

„S-au recunoscut faptele. În acest moment trebuie să plec pentru că mergem pe teren. Nu vă mai pot da detalii”, a spus avocatul.

Astfel de indivizi trebuie să conștientizeze că probele sunt concludente, împotriva lor. Când realizează că n-au nicio șansă de scăpare, recunosc. Cea de-a doua victimă nu a fost incinerată acolo că n-ar fi avut timp. Sperăm ca mutarea fetei să fi fost făcută cu ea în viață. Sper că n-a omorât-o. Dacă a omorât-o, n-a lăsat-o acasă. E un criminal feroce, dar a încercat să-și șteargă urmele”, a declarat criminalistul Dan Antonescu, la Digi24.

Expertul criminolog a spus că criminalul va beneficia de legislația actuală. „După 20 de ani pușcărie, va putea solicita eliberarea condiționată”, a mai spus Dan Antonescu.

Omul acest este un defect social, un monstru care nu are ce căuta în societatea nostră. Omul acesta nu este de reparat. Omul acesta a ucis pentru satisfacția lui bolnavă. Un astfel de individ nu are ce căuta în societate”, a mai spus expertul criminolog.

Dacă a pornit pe linia mărturisirilor, poate va merge mai departe ș va recunoaște și alte fapte. Investigația va dura ceva mai mult. Este posibil să se găsească ADN și-n oase, dar depinde și gradul de ardere. Din punct de vedere psihologic, nimic nu-l mai poate împiedica să treacă și la alte mărturisiri”, a declarat, la Digi24, prof. dr. Vladimir Beliș, fost director IML.

Din cauza acestui comportament sexual deviant, când avea de-a face cu astfel de fetițe pure, în el se declanșa acest instinct animalic. Pe baza profilului psihologic, trebuie căutate fotografii cu fetițe care au mai fost date dispărute. Casa lui era cameră de tortură. Vă dați seama ce om diabolic era? Nu a avut complici. Ei sunt niște lupi singuratici. De asta nu s-a rezolvat acest lanț de infracțiuni. Le-a făcut pe toate singur”, a afirmat, la Digi24, Liviu Chesnoiu, expert criminalist.

Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, a cerut duminică sprijinul public pentru ca şeful STS Sorinel Vasilca să fie demis de urgenţă ca urmare a cazului de la Caracal. Şeful STS va fi audiat luni în Comisia de Apărare.

CITEȘTE ȘI:

Poliția a aflat despre casa groazei cu o zi înainte de la o vecină: „Doamnă, culcați-vă liniștită. Sunt mașinile Poliției”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.