Gheorghe Dincă trebuie dus la detectorul de minciuni, nu la psihiatru. Semne mari de întrebare

-


Miercuri, 24 iulie, Alexandra Măceșanu a fost răpită de Gheorghe Dincă din Caracal, iar joi, fata a sunat la 112 și a cerut ajutor. Răpitorul, Gheorghe Dincă, a fost prins abia vineri dimineață și, deși este acuzat și de crimă pe baza mărturisirii sale, nici la această oră cadavrul Alexandrei nu a fost descoperit. În plus, spațiul public a fost umplut de foarte multe informații contradictorii care ridică suspiciuni asupra modului în care autoritățile se ocupă de acest caz care a zguduit România. Iar cazul s-a complicat și mai mult miercuri când au apărut informații că, de fapt, Alexandra trăiește.

Miercuri, în jurul orei 12.45, Gheorghe Dincă, presupusul criminal din Caracal al celor două adolescente, Luiza și Alexandra, a ajuns la Penitenciarul Jilava unde va fi expertizat psihiatric și i se va face un control medical, acesta acuzând că are două coaste rupte din cauza loviturilor aplicate de polițiști vineri dimineață când a fost descoperit.

În jurul orei 12.30, a apărut o informați bombă. Presa a relatat că, de fapt, Alexandra s-ar afla în viață. O astfel de pistă a fost alimentată de un mesaj pe care l-ar fi primit o localnică potrivit căruia Alexandra trăieşte şi este în podul unei case aflată la mică distanţă de locuinţa lui Gheorghe Dincă. În mesaj se arăta că este vorba despre „o casă părăsită cu sălcii pletoase”. Câteva zeci de minute, polițiștii au percheziționat câteva dintre aceste case fără niciun rezultat.

Răsturnarea de situație vine la trei zile după ce Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza, însă nici acum nu au fost descoperite cadavrele celor două fete.

Noi am identificat câteva lucruri cusute cu ață albă care s-ar fi întâmplat din momentul în care Alexandra a sunat la 112:

 • Prima ciudățenie este legată de intervenția tardivă a polițiștilor și procurorilor. Aceștia au aflat la ora 11.05, chiar de la Alexandra, că aceasta a fost răpită, într-un oraș unde există de 20 de ani suspiciuni că se face trafic cu persoane. În loc să pornească la scotocirea zonei, polițiștii au umblat, chipurile, după mandate de percheziție, deși în astfel de cazuri, care privesc viața unei persoane, nu este nevoie de aprobare din partea unui judecător. S-a ajuns la un interval incredibil de 19 ore din momentul în care Alexandra a sunat la 112 și până s-a intervenit în forță. Într-un oraș mic cum este Caracalul, și dacă luau fiecare casă la verificat terminau mai repede.
 • Alexandra a sunat la 112 chiar de pe telefonul presupusului criminal. Așadar, un psihopat își lasă telefonul chiar lângă victimă și, în plus, pleacă de acasă. La un moment dat, pe baza înregistrărilor făcute publice de unchiul fetei, Alexandra le zice operatorilor de la 112 că bărbatul a venit acasă.
 • Dincă merge să ia o cremă pentru rănile unei fete pe care știe că o va omorî.
 • După ce vede că fata a sunat la 112, criminalul nu fuge pentru că știe că în mod normal ajunge poliția în câteva minute, ci o omoară pe fată. Oare știa că nu vine nici dracu?
 • Dacă varianta cu incinerarea este falsă pentru că ar fi imposibilă, ce a facut criminalul cu cadavrul într-un timp atât de scurt (la câteva zeci de minute după ce ar fi comis crima, respectiv la ora 12.13, Dincă este adus în zona unde lăsase maşina, de un localnic, într-un autoturism de culoare albastră)? Dacă ar fi lasat cadavrul la vedere, în mod normal, ar fi încercat să fugă, iar pentru a scăpa de cadavru nu a avut suficient timp.
 • O vecină care a sunat la 112, vineri spre dimineață, pentru că a văzut „activitate suspectă” (două mașini parcate portbagaj în portbagaj) în fața casei criminalului. Polițiștii au trimis-o la culcare. După câteva ore, a avut loc mare descindere la casa lui Dincă.
 • Atitudinea inumană a celor de la 112 ar însemna o dovadă de prostie colectivă atât de mare, încât, mai degrabă, ne duce cu gândul la complicitate la ceva groaznic.
 • În casă nu s-a găsit nicio picătură de sânge. Păi dacă Alexandra a fost arsă nu ar fi trebui ca în prealabil să fi fost tranșată? Șeful DIICOT susține că s-au găsit urme din ADN-ul Alexandrei la casa lui Dincă, semn că ea a trecut pe acolo. Nu există însă niciun indiciu că a fost ucisă.
 • Aflăm de la avocatul lui Gheorghe Dincă că anchetatorii i-au indus în eroare intenționat pe jurnaliști, în repetate rânduri, sub pretextul convenabil că îi deranjează scurgerea de informații despre anchetă. Deci în loc să-și facă treaba, organele statului se joacă de-a v-ați ascunselea, scurgându-se astfel minute prețioase. Oare în favoarea cui?
 • Tot avocatul a mai spus într-o declarație că anchetatorii ar fi refăcut drumul spre locul în care Dincă ar fi aruncat cadavrul Alexandrei pe timp de zi. Dincă le-ar fi spus că a mers noaptea cu mașina pe un drum izolat, iar acum nu recunoaște traseul ales de anchetatori. Este clar că Dincă minte de îngheață apele.
 • Mama Alexandrei a primit un telefon la circa două ore de la apelul fetei la 112, iar un bărbat, care i s-a adresat cu „mama soacră”, i-a spus să stea liniștită pentru că fata se află în drum spre Belgia. Interesant este faptul că apelul a fost primit în timp ce mama fetei discuta cu un polițist. Acesta a reapelat numărul, fără rezultat. În acel moment, nu ar fi trebuit cerute urgent informații despre originea apelului. Un apel similar a primit și bunicul Luizei, fata dispărută în luna aprilie, în care i se spunea că nepoata sa a plecat din ţară şi nu vrea să se mai întoarcă. Polițiștii care au ca specializare crima organizată sigur recunosc aici un mod de operare tipic traficului de carne vie.
 • Vecinii lui Gheorghe Dincă nu vorbesc cu jurnaliștii care se află la fața locului. Mai mult, o echipă de jurnaliști de la postul Digi24 susține că a fost amenințată de un localnic. De ce se tem aceștia dacă știu că răul a fost încătușat deja?
 • Gheorghe Dincă a fost surprins de camerele de supraveghere în ziua în care se presupune că a ucis-o pe Alexandra. Din imagini reiese că acesta a parcat maşina la ora 8.40, pe o stradă din oraş, acesta fiind, cel mai probabil momentul în care a plecat la farmacie, iar Alexandra a rămas singură.

 • S-a vehiculat intens ideea că într-un butoi au fost descoperite resturi de bijuterii care ar fi aparținând Alexandrei. Fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”, Gheorghe Ionel, a declarat, marţi seara, într-o intervenţie la Antena 3, că incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi, pentru că este nevoie de o temperatură de 1.400 de grade. „În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obţineam după o oră – o oră şi ceva în care mergea arzătorul în gol şi abia se ajungea la 1.200 de grade, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. (…) În butoi, dacă putea obţine 200 – 300 de grade”, a spus Gheorghe Ionel.

 • Tot Gheorghe Ionel a spus, miercuri, la Digi24, că prin arderea unui cadavru se degajă un fum negru, deosebit de gros. În mod sigur, vecinii ar fi sesizat acest lucru și l-ar fi comunicat organelor de ordine. Și l-ar fi spus și presei. Dar din curtea lui Gheorghe Dincă nu a ieșit nicio urmă de fum.
 • Butoiul în care ar fi fost „arsă” Alexandra nu este, de fapt, un butoi. „Admițând că a fost arsă, am fost la Caracal și am constatat că nu este vorba de un butoi ci de un arzător improvizat. Un suport metalic confecționat de inculpat. Butoiul metalic nu are capace la ambele capete. El este așezat pe acel chirostiu metalic. Funcționează ca o sobă improvizată”, a explicat Felix Bănilă, șeful DIICOT. De ce s-a insistat atât de mult că fata a fost arsă? Ce s-a întâmplat cu Alexandra în timp ce se verifica o astfel de minciună gogonată?
 • Polițiștii și procurorii nu au dat-o pe Alexandra în consemn la frontieră în ziua în care s-a deschis dosar pentru dispariția ei. Nici astăzi nu se știe dacă Alexandra a fost dată în consemn la frontieră. Întârzierea, chiar și de câteva ore, ar fi fost suficientă pentru ca Alexandra să fie scoasă din țară, deoarece distanța dintre Caracal și Dunăre este de doar 40 de km. Unde ne duce gândul în acest caz de neglijență crasă?
 • Și, în primul rând, nu există cadavru deocamdată!

Toate aceste inadvertențe ridică suspiciuni foarte mari asupra acestui caz. Prin urmare, Gheorghe Dincă ar fi trebuit dus mai întâi la detectorul de minciuni și apoi la psihiatrul. Anchetatorii fac invers. Oare de ce?

Nu în ultimul rând, pentru ca această anchetă să fie făcută ca la carte, este necesar să fie limitat accesul anchetatorilor de la Olt la acest individ. Sub presiune și de frică, Gheorghe Dincă poate fabula în voie, mai ales dacă este o rotiță dintr-o rețea de trafic de persoane. Nu trebuie exclusă nicio variantă, așa cum a susținut într-o conferință de presă șeful DIICOT, Felix Bănilă.

 

Citește și:

Șeful DIICOT: Nu avem nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele ridicate de la casa inculpatului

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi evaluat psihiatric

Alexandra și lecția despre curaj pentru paraziții din funcțiile publice

Cazul Caracal. Incinerarea nu se poate face într-un butoi

Înregistrarea audio cu apelul Alexandrei la 112: „Dar de unde îl cunoşti tu pe el?”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.