Ghimpu, despre Dodon: “Să-l lăsăm cu limba lui.E bătut cu ştubeiul în cap”

-


Preşedintele liberalilor moldoveni este de părere că cetăţenii Republicii Moldova nu trebuie să îi mai acorde încredere şefului statului care continuă să pledeze pentru limba moldovenească, în loc de limba română.

Eu cred că nu trebuie să ne orientăm la ce spune președintele. E bătut cu știubeiul în cap. El conștient face acest lucru. El știe că e limba română, dar având în vedere că avem o bună parte a populației care a fost manipulată de politica Federației Ruse, el continuă să spună altceva. Dragostea pentru putere a lui e atât de mare, încât e gata să calce nu doar peste limba vorbită, dar și peste țară și chiar peste mamă. Să-l lăsăm cu limba lui. Cred că și copiii lui, care învață limba română, râd în pernă de tatăl lor atunci când se culcă”, a declarat preşedintele PL, Mihai Ghimpu,potrivit ziarulnaţional.md.

Acesta a mai susţinut că fiecare cetăţean moldovean trăieşte prin limba vorbită.

„Cei care ne-au ocupat au încercat să ne schimbe rădăcina, limba vorbită. Lupta din anii 88-89 nu a început pentru independență sau pentru unirea cu România. A fost lupta pentru limbă și alfabet, revenirea la grafia latină și la limba română. Peste ani am reușit să obținem și decizia Curții Constituționale, prin care această instituție a spus că limba română este limba oficială în R. Moldova”, a conchis liderul PL(Partidul Liberal din Republica Moldova).

România şi Republica Moldova sărbătoresc “Ziua Limbii Române” în fiecare an pe 31 august.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.