Ghiță nu va fi adus încă în țară

-


Curtea Supremă din Serbia a decis plasarea în arest a lui Sebastian Ghiţă pentru două luni, în vederea extrădării. Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de joi spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.

Decizia a fost determinată de riscul ca Ghiţă să se ascundă sau să fugă pentru a se sustrage extrădării.

Anterior, procuratura din Belgrad a decis reţinerea pentru 48 de ore a lui Sebastian Ghiţă pentru posesie de documente falsificate, după ce a fost arestat în noaptea de joi spre vineri pe baza unui mandat emis de autorităţile de la Bucureşti.

Ghiţă a fost reţinut pentru posesie de documente falsificate.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de joi spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Premierul Sorin Grindeanu felicită Poliţia Română pentru prinderea lui Sebastian Ghiţă şi spune că poate fi o teamă ”în anumite zone” privind posibilele dezvăluiri ale acestuia.

„Eu doresc să felicit Poliţia Română pentru că şi-a făcut datoria, este un lucru extrem de bun. În continuare vor urma proceduri specifice unei astfel de acţiuni care vor duce în final la extrădare şi la venirea în ţară a lui Sebastian Ghiţă. Încă o dată vreau să felicit MAI şi toate structurile care au contribuit la finalizarea acestei acţiuni”, a declarat premierul la TVR.

Grindeanu a mai spus că această acţiune nu trebuie privită din punct de vedere politic.

„Lucrurile care ţin de Justiţie şi pentru ceea ce a fost dat în urmărire generală Sebastian Ghiţă, pentru aceste lucruri, nu pentru declaraţii politice este această acţiune, ci pentru fapte de cu totul altă factură. De aceea, cred că acţiunea aceasta este un succes pentru Poliţia Română şi pentru statul român. Justiţia e una, politica e cu totul altceva”, a subliniat şeful Guvernului.

La remarca reporterului că sunt multe voci care se tem că Sebastian Ghiţă ar putea face dezvăluiri, Sorin Grindeanu a replicat: ”Poate fi o teamă în anumite zone, este treaba dânşilor. Pe noi ne interesează să aplicăm legea şi mă bucur că cei de la MAI au contribuit la asta. Celelalte speculaţii, cele pe care le spun unii şi alţii nu este treaba noastră ca şi Guvern. Treaba noastră a fost ca această acţiune să se încheie şi să ajungem la finalizare şi anume aducerea în ţară a domnului Sebastian Ghiţă”.

Citește și:

Reacțiile oamenilor publici după reținerea lui Sebastian Ghiță

Precizările Ministerului Justiției după capturarea lui Sebastian Ghiță

Ce vizitatori a mai avut Sebastian Ghiță în Serbia


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *