Golani în uniformă

-


Molin Lucian Valentin, 51 ani, comisar şef în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Timișoara, a fost prins furând o brățară pe Aeroportul Otopeni. Polițistul tocmai trecuse examenul pentru un post la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  București.

Lăsând la o parte nefirescul situației – un membru al unui departament de elită al Ministerului de Interne săvârșește o găinărie – rămâne întrebarea: cum poate să lucreze într-o asemenea structură un idiot care nu își dă seama că cel mai important aeroport al României e și unul dintre cel mai bine supravegheate locuri din țară? Cum era și firesc, angajații SRI l-au reperat pe camerele de luat vederi și au alertat polițiștii de la Serviciul Regional de Transporturi, care și-au săltat colegul din autobuzul care-l ducea către avionul ce urma să decoleze spre Timișoara. Ca-n filmele cu proști.

Însă afacerile cu polițiști care nu au avut treabă cu uniforma de poliție, ci mai degrabă cu cele de pușcăriaș, au fost cam multe în ultimii ani. Vezi cazul polițistului pedofil, cu antecedente cunoscute de către superiori. Sau cazul hărțuitorilor sexuali de la Academia de Poliție. Sau imaginea îngenunchierii (la propriu!) a directorului Serviciului Control din cadrul Poliției de Frontieră în fața șefului DGPI (fosta „Doi şi-un sfert”), surprinsă tot de o cameră de supraveghere din incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Sau tulburătorul caz al Oficiului pentru Protecţia Martorilor, demn de un episod din Memorialul Durerii: șeful acestei instituții își amenința martorii pe care trebuia să-i protejeze cu răpirea copiilor de către interlopi, îi agresa fizic și ii ținea în condiții mizere pentru a se plimba cu fondurile în exces prin Dubai.

Desigur, în toate aceste situații, se poate spune fie ,,mare e grădina lui Dumnezeu’’ sau, mai prozaic, ,,pădure fără uscături nu există’’. Numai că grădina sau pădurea Ministerului de Interne începe să fie din ce în ce mai plină de surcele, iar doamna Carmen nu știe cum se face focul.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.