Google a început să monitorizeze calitatea aerului

-


După ce a semnat contractul de parteneriat cu startup-ul Aclima din San Francisco, Google și-a dotat mașinile cu care efectuează maparea străzilor și cu senzori de măsurare a calității aerului, în cadrul serviciului Street View.

 

Primele maşini Google dotate și cu acest tip de senzori sunt deja prezente în partea vestică a Statelor Unite, Europa, Mexic şi Australia.

50 de maşini dotate cu senzori pentru măsurarea calității aerului circulă în momentul de față în orașele: Huston, Sydney şi Mexico City.  De asemenea, în Londra, senzorii de pe maşinile Google fac măsurători la fiecare 30 de metri parcurşi.

Senzorii în cauză măsoară nivelul de dioxid şi de  monoxid de carbon, oxid de azot, dioxid de nitrogen şi ozon. Datele colectate sunt făcute publice prin intermediul site-ului Google BigQuery.

Senzorii aflaţi în mişcare, spre deosebire de cei imobili montaţi în multe oraşe, realizează această măsurătoare la nivelul străzii, acolo unde oamenii circulă şi respiră, ceea ce face ca datele să fie relevante.

Informaţiile culese cu ajutorul senzorilor utilizați de Aclima au fost deja folosiţi în cadrul unui studiu ştiinţific care demonstrează faptul că pe distanţe de câteva zeci de metri calitatea aerului poate fi radical diferită.

Citește și:

UPDATE. „Omul în alb”, audiat din nou: „Eu am avut o purtare abuzivă?”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.