Google încheie orice colaborare cu Huawei. Ce servicii nu vor mai fi disponibile

-


Google va înceta orice afacere cu Huawei care necesită transferul de hardware și / sau produse software. Aceasta înseamnă că nu vor mai fi disponibile pentru dispozitivele Huawei actuale Play Store, Google apps si update-urile de Android.

Huawei va pierde imediat și accesul la actualizările sistemului de operare Android. În plus, următoarea versiune a smartphone-urilor sale din afara Chinei va pierde accesul la aplicații și servicii populare, inclusiv la Magazinul Google Play și la aplicația Gmail.

În schimb, Huawei va continua să aibă acces la versiunea sistemului de operare Android disponibilă prin licența open source.

Ce se va întâmpla cu dispozitivele actuale

Dispozitivele actuale Huawei nu vor fi afectate imediat de această schimbare. Magazinul Play și aplicațiile Google vor funcționa în continuare pe aceste dispozitive. Cu toate acestea, lansările viitoare nu vor include niciunul dintre aplicațiile sau serviciile Google.

Google a confirmat duminică seara că Play Store, Play Protect, dar și alte servicii „vor continua să funcționeze” pe dispozitivele existente Huawei.

Pierderea diverselor servicii ale Google, precum și suportul său în Android, vor fi o lovitura majoră pentru afacerea Huawei. Compania a menționat recent că are un sistem de operare în lucru care ar putea înlocui Android pe dispozitivele sale, dar chiar și acest lucru ar reprezenta un dezavantaj major pentru clienți, susțin specialiștii.

Citește și: Holocaustul, o lecție încă neînvățată în societatea românească. INTERVIU cu istoricul Adrian Cioflâncă

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.