UPDATE. Alertă MAE pentru românii care pleacă în vacanţă în Grecia. Cod roşu de vreme rea la Salonic

-


UPDATE 11.31: MAE informează românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis Cod Roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, până pe data de 12 iulie 2019.

UPDATE 11.08: Oficialii MAE au transmis, joi, că doi cetăţeni  români au murit, iar altul a fost rănit după furtuna din Halkidiki, Grecia.

Doi cetăţeni români au decedat după furtuna din Halkidiki, Grecia, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate şi identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite. În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, potrivit textului unui comunicat de presă, emis de MAE.

Reprezentanţii MAE menţionează că, la acest moment, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Ştirea Iniţială:

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină), care au afectat miercuri seara nordul Greciei, potrivit Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe a luat legătura cu ambasada din Atena care urmează să obțină informații oficiale.  De asemenea, alte zeci de persoane au fost rănite și au ajuns la spitale din Halkidiki și Salonic. Au fost date sute de apeluri la pompieri pentru inundații, copaci rupți sau drumuri blocate.

Aceasta este prima mare provocare pentru noul guvern de la Atena, care a activat deja o celulă de criză. Protecția civilă a spus că fenomenele meteo din Halkidiki sunt fără precedent.

Printre victime se mai numără şi doi cetăţeni cehi, care au decedat după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, care se bucură de popularitate în rândul turiştilor, potrivit Poliţiei elene. Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc.

Potrivit estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.

„Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva”, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru Open tv.  La rândul său, meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca „extrem de neobişnuite” pentru această perioadă a anului.

Citeşte şi:

Un nou incident în Golful Persic. Un tanc petrolier britanic, hărţuit de ambarcaţiuni ale Gărzilor Revoluţionare din Iran

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.