Turiştii români, aşteptaţi să revină în Grecia din 15 iunie

-


Autorităţile elene au dat joi publicităţii lista celor 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie, iar printre statele agreate se află: România, Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, scrie greekcitytimes.com.

Ministrul Turismului din Grecia, Harry Theoharis, a prezentat, miercuri, planul de redeschidere a turismului unde se precizează faptul că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”.

Potrivit acestuia, turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Grecia a întocmit o listă de 19 ţări (unde datele epidemiologice sunt „bune”) care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie. De asemenea, peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

În acest sens, autorităţile elene au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din PIB-ul Greciei şi au ajutat această ţară să rămână pe linia de plutire în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu. Astfel, Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.850 de cazuri de COVID-19, boală respiratorie provocată de noul coronavirus, şi 166 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

Citeşte şi:

Rusia, principala amenințare la adresa securității Poloniei. Spre un nou ”Tratat de la Varșovia” în sens invers


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.