Grevă la metrou după 10 noiembrie. „Oricând se poate întâmpla o tragedie”

-


Sindicaliştii de la Metrorex sunt decişi să intre în grevă generală după 10 noiembrie, întrucât Administraţia nu doreşte mărirea salariilor și ameliorarea siguranței traficului. În ultima perioadă de timp, călătoria cu metroul a devenit riscantă în contextul deselor probleme (defecţiuni)tehnice înregistrate pe principalele magistrale.

 

Surse din cadrul Metrorex au precizat, pentru Jurnaliştii.ro, că siguranţa călătoriei cu metroul este pusă pe pericol din cauza subfinanţării lucrărilor de întreţinere şi a personalului insuficient care să acopere deficienţele din sistem.

„Avem probleme cu schimbarea anumitor sisteme din subteran din cauza banilor alocaţi ineficient şi a lipsei modernizării companiei, pentru că lucrăm în condiţii grele şi cu echipamente cumpărate în vremea lui Ceauşescu. Dezinteresul conducerii faţă de problemele noastre şi personalul insuficient sunt două probleme majore care pun sub semnul întrebării siguranţa călătoriei cu metroul. Cred, că cei care ne conduc, uită că peste 500.000 de bucureşteni călătoresc zilnic cu metroul şi oricând se poate întâmpla o tragedie”, ne-au declarat surse, din cadrul Metrorex.

La rândul său, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat recent pentru Adevărul.ro, că nu sunt bani pentru efectuarea de angajări la metrou, deşi a trimis conducerii numeroase solicitări prin intermediul cărora a ridicat problema personalului insuficient pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere.

„Sunt incidente în fiecare săptămână. Şi nu vorbim de un cablu care se strică, ci de defecţiuni grave ca cea de astăzi (miercuri) în urma căreia aproximativ 1.000 de oameni au fost în pericol. Din cauza macazului defect, trenul putea deraia, iar consecinţele sunt greu de imaginat“, preciza Ion Rădoi.

Acesta a acuzat,vineri, conducerea Metrorex că nu știe cum să plătească firmei italiene Astaldi peste 100 de milioane de lei drept daune la magistrala V, în condițiile în care este dezinteresată de majorarea salariilor  angajaților.

Cererea de majorare salarială a angajaților Metrorex este de 42% în condițiile în care salariul mediu brut la metrou este de 7.500 lei, aici fiind inclus un spor de condiții grele de 50%. În ultimii ani, angajații de la metrou au primit constant majorări de 10% pe an la negocieri.

„Avem o situaţie care durează de mai bine de un an: trebuie să angajăm 700 de oameni pentru siguranţa circulaţiei. Aşa cum a constatat toată lumea, fără să ştiţi prea multe amănunte, am avut anumite probleme tehnice şi avem chiar şi riscuri în siguranţa circulaţiei, fără personalul necesar”, sublinia  Radoi, în timpul protestului organizat în luna august, în faţa Guvernului.

Ultimul incident petrecut la metrou a avut loc săptămâna aceasta între stațiile Nicolale Grigorescu și Eroilor, ca urmare a defecţiunii unui macaz, iar circulaţia a fost blocată timp de o oră spre nemulţumirea călătorilor.

Citeşte şi:

O primă victorie a învățătoarei Mara Luana Rauca în lupta cu sistemul de Educație puternic virusat

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.