Grevă la metrou? Negocieri eşuate

-


Preşedintele Sindicatului USLM, Ion Rădoi a declarat, luni, la postul Digi 24, că Administraţia de la Metrou şi preşedintele Iohannis care îl menţine în funcţie pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova îi împing către grevă.

 

„Noi am cerut 21% majorarea salarială pentru cei cu salariu mediu şi 24 % submediu, în două tranşe. Avem bugetul de venituri şi cheltuieli care ne permite, dar nu se întâmplă din următoarul motiv: domnul Şova a considerat 18% şi atât”, a adăugat Ion Rădoi.

De asemenea, sindicaliștii nu mai vor 45% creștere salarială, cum au cerut până acum, și se mulțumesc cu 35%. Însă, dacă această majorare nu va avea loc, la mijlocul lunii decembrie, ar urma să fie grevă generală.

 

Angajaţii Metrorex urmau să intre în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4,00 – 16,00. Marţi, Consiliul General de la USLM a decis să amâne declanşarea grevei generale până la instalarea noului ministru al Transporturilor.

 

„Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară, a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm”, a anunţat USLM.

 

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex.

 

Vom reveni.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.