Guvernul a mobilizat un spital militar de campanie la Constanța

-


Guvernul a mobilizat la Constanţa un spital militar de campanie cu dotările aferente destinat spitalizării şi tratării pacienţilor infectaţi virusul COVID-19, a declarat prefectul George Niculescu.

Spitalul militar ar putea fi instalat, începând de săptămâna viitoare, chiar pe terenul alocat Ministerului Sănătăţii pentru construirea unui spital regional, în urmă cu peste patru ani, având în vedere că în apropiere funcţionează şi baza aeriană SMURD.

„Spitalul va avea toate dotările necesare, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament şi îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde şi va dispune de toate măsurile necesare de igienizare astfel încât să ofere siguranţă personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei. În plus, tot ca urmare a demersurilor noastre, Guvernul României dispune trimiterea, la Constanţa, a unui aparat PCR Real Time pentru detectarea rapid a infectării cu COVID-19 la pacienţi”, a adăugat George Niculescu.

De asemenea, lângă București, la Otopeni, Armata a început să ridice un spital mobil în curtea Institutului de Geriatrie „Ana Aslan” la standarde NATO. În doar cinci zile, spitalul de campanie ar urma să fie funcțional și va trata cazurile ușoare și medii de infectare cu noul coronavirus.

Terenul a fost pregătit pentru montarea containerelor şi echipamentelor.

Militarii Armatei Române au adus deja mai multe utilaje grele în incinta Spitalului „Ana Aslan”, pentru montarea spitalului mobil.

După amenajarearea zonei în care va fi amplasat, va avea loc mutarea propriu-zisă și echiparea cu aparatura necesară.

Urmează certificarea și autorizarea de către Ministerul Sănătății.

Campusul militar va include Spitalul tip ROL 2 și o tabără de corturi cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri.

Spitalul armatei va avea unităţi de triere epidemiologice, radiologie, laborator, medicină preventivă, vor fi zone de sterilizare si decontaminare speciale.

Spitalul va fi racordat la utilităţi si va funcţiona ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu COVID-19. Aici va lucra personal medical militar, în cooperare cu un spital de Boli Infecțioase.

Citește și:

Coronavirus în România. Un prim deces, înregistrat la Craiova


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.