Guvernarea PSD miroase a faliment. Cartofii, în topul scumpirilor

-


Preţurile de consum în februarie 2019 comparativ cu luna februarie 2018 au crescut cu 3,8%, iar rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,0, potrivit INS.

 

În comparaţie cu luna februarie 2017 preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 4,46%, cele ale mărfurilor nealimentare cu 3,74% iar serviciile cu 3,08%.

De asemenea, legumele şi conservele de legume s-au scumpit considerabil în raport cu luna decembrie 2018 cu 15,77%, cartofii cu 21%, fructele şi conservele de fructe cu 5,16%, citricele cu 5,53%, combustibilii cu 2,66%, tutunul şi ţigările cu 2,62%, serviciile de apă, canal şi salubritate cu 1,9%, serviciile de telefonie cu 2.04%, pâinea, produsele de franzelărie şi specialităţile cu 1,27%, scrie Mediafax.ro.

Astfel, preţurile pentru majoritatea produselor si serviciilor au suferit scăderi uşoare, de sub un procent înregistrându-se doar pentru următoarele produse şi servicii: fasole boabe, ouă, încălţăminte de piele şi transportul aerian.

De asemenea, Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,1 pentru finalul anului viitor, sublinia guvernatorul BNR, Mugur Isărescu,  în februarie, la prezentarea Raportului trimestrial asupra inflaţiei.

BNR estima în noiembrie 2018 o inflaţie de 2,9% pentru finalul anului şi de 3,2% pentru 2020.

Citeşte şi:

Un profesor de Limba română îi cere demisia ministrului Educației: „Dacă un elev greşeşte rezolvarea unui subiect, pică examenul

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.