Guvernul a adoptat ordonanţa taxelor. Urmează un tsunami fiscal

-


Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri seara, în debutul şedinţei Guvernului, că va adopta OUG prin care se va plafona preţul la energie şi gaze naturale pentru consumatorii casnici pentru următorii trei ani, se va introduce impozitarea activelor băncilor pentru un Robor mai mare de 2%. De asemenea, taxa pe viciu va fi majorată la 2% din cifra de afaceri. Preşedintele Klaus Iohannis nu participă la şedinţa de Guvern.

 

 

„Aprobăm azi un set de măsuri cu scopul de a creşte bunăstarea românilor, nivelul investiţiilor şi de a corecta în domeniul bancar. Principalele măsuri care vor fi adoptate în şedinţa de Guvern de azi se referă la următoarele aspecte. Program de construire a 1.000 de grădiniţe în parteneriat public-privat. Majorarea de la 1 septembrie, cu trei luni în avans, a punctului de pensie şi a pensiei minime astfel: punctul de pensie va creşte de la 1.100 lei la 1.265 lei, iar pensia minimă de la 640 lei, la 704 lei.  Majorarea taxei pe viciu in domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri. Creşterea salariului minim în domeniul construcţiilor la 3.000 lei brut, începând cu 1 ianuarie 2019, aşa cum ne-am angajat prin acordul semnat cu patronatul din construcţii”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

Premierul a mai vorbit și despre un nivel minim de un miliard de euro pentru licențele 5G și un nivel minim de 2 miliarde de euro pentru continuarea licențelor 3G. În OUG este inclus și fondul de investiții pentru comunitățile locale.

De asemenea, salariile minime în construcții vor crește la 3.000 de lei de la ianuarie, iar taxele pe muncă vor fi reduse la jumătate. Creșterea plafonului pentru ajutorul minim de încălzire este de asemenea prevăzută, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai vorbit și despre alte măsuri care vor regle „raportul dintre agenții economici cu statul român”.

La rândul său, fostul premier PSD Victor Ponta susţine că Ministerul Justiţiei a formulat nu mai puțin de 72 de obiecții la textul ordonanței de urgență prin care Guvernul Dăncilă vrea să introducă noi taxe, să înghețe unele drepturi ale bugetarilor și să amâne majorarea pensiilor până la 1 septembrie 2019.

„Ministerul Justiției a formulat 72 de observații la Ordonanța «Valcov – Teodorovici» ! 72! Consiliul Economic și Social (patronate, sindicate și ONG-uri) au dat în unanimitate aviz negativ! Coaliția pentru Dezvoltarea României (principalii investitori și contribuabili la bugetul de stat) au cerut public Guvernului să amâne adoptarea! Și totuși Dragnea, Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici merg mai departe spre distrugerea economiei românești, iar prețul va fi pus pe oamenii obișnuiți din biata noastră țară!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ pe ordonanţa de urgenţă care conţinea măsurile fiscale anunţate de Eugen Teodorovici, inclusiv „taxa pe lăcomie”, a confirmat joi, pentru MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, membru al CES.

Citeşte şi:

Revoluția după Cătălin Rădulescu

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.