Guvernul ar putea prelungi vacanţa mare

-


Guvernul ar putea prelungi cu încă o săptămână vacanţa de vară a elevilor la cererea patronatelor din turism, deşi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, stabilise oficial prin ordin ministerial că noul an şcolar să înceapă la 9 septembrie 2019.

 

În acest context, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educaţiei să prelungească până pe 16 septembrie 2019 vacanţa elevilor, pentru a satisface doleanţele patronatelor din turism, potrivit unor surse politice, citate de Edupedu.ro.

Reprezentanţii hotelierilor de pe litoral i-au cerut în mai ministrului Turismului, Bogdan Trif, să facă eforturi ca să fie prelungită vacanţa mare în contextul în care scurtarea acesteia le strică serios încasările.

“Eu îi înțeleg pe cei care doresc să obțină profit. Este o valoare pe care o respect, profitul, și respect şi pe cel care doreşte să obțină profit, pentru că pe profit plătește impozit și impozitul ajunge și la școli, dar cred că întâi și întâi trebuie să promovăm interesul școlilor. Când am stabilit această structură a anului de învăţământ, am avut în vedere numărul de zile de şcoală care determină şi numărul de ore şi care, până la urmă, determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează şi sigur că dacă vom găsi o formulă mai rațională decât asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic împotrivă“, sublinia Ecaterina Andronescu,  în luna mai, potrivit Agerpres.

De asemenea, aceasta mai arăta faptul că nu se poate răspunde favorabil tuturor cerinţelor în contextul în care trebuie să fie un echilibru între interesele şcolii şi al patronatelor din turism.

„Nu poți să răspunzi favorabil tuturor cerințelor şi atunci, întotdeauna, se realizează acest echilibru, între interesul şcolii, major pentru mine şi pentru ce înseamnă şcoala şi, sigur, interesele de natură economică, pentru că, până la urmă, şi educația are şi un rol economic prin formarea celor care apoi produc profit şi cei care obțin profitul trebuie să se gândească şi la procesul de formare şi să-l protejeze“, adăuga ministrul Educaţiei.

Anul școlar 2019-2020 va începe pe 9 septembrie 2019 și se va termina pe 12 iunie 2020. Profesorii vor începe noul an școlar cu 8 zile mai devreme, respectiv pe 1 septembrie

Prima vacanță pentru preșcolari și elevii din clasele primare va fi în intervalul  26 octombrie-3 noiembrie. Anul școlar nu va mai fi fragmentat de atâtea vacanțe, asta fiind și noutatea din următorul an școlar. De asemenea, primul semestrul se va încheia pe 20 decembrie, odată cu începerea vacanței de iarnă. Semestrul al II-lea e va desfășura în perioada 13 ianuarie- 12 iunie, iar vacanța de primăvară se va desfășura între 4-21 aprilie.

Citeşte şi:

Fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, i s-a retras titlul de doctor în Management

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.