Guvernul încă se gândește dacă va prelungi vacanța elevilor. Apelul Alinei Gorghiu

-


Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a tras marți un semnal de alarmă cu privire la faptul că Guvernul nu a anunțat oficial ziua în care va începe noul an școlar. Premierul Viorica Dăncilă a spus că îi va cere ministrului Educației să amâne cu o săptămână începerea școlii, dar încă nu s-a luat o decizie oficială. Între timp, ministrul Educației Ecaterina Andronescu a fost demis, iar cel interimar, Daniel Greaz, este pierdut în declarații „delicate”

 

„Domnule Fifor sau care mai sunteți pe la PSD cu vorbele, hai ieșiți și anuntați azi când începe școala, să nu vă înjure toate familiile cu copii la școală! Suntem în 6 august și nu știm care e prima zi de școală? Pe bune?! Cât haos a creat doamna Dăncilă printr-o prostie aruncată în public!

Tocmai am auzit că Ministerul Educației a declarat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului școlar. Inspectorii, directorii, profesorii probabil dau din umeri. Școala însăși nu mai știe când începe școala! Ca la nebuni!

Ce planuri de lecții, ce planificare a materiei? Oricum, la București mai vin zilele libere de la primărie la iarnă, că doar nu o să curețe zăpada de pe străzi în timp util!

Ce facem cu elevii și părinții care sunt, ca întotdeauna, prinși la mijloc în haosul generat de guvernare? Imposibil pentru familii să își mai facă planuri, să stabilească un program de concedii, să discute cu o bonă sau cu oricine are grijă de copii. Stau și așteaptă până se dezmeticesc guvernanții?

Se aplică principiul cu prostul care aruncă o piatră în apă, dar e mai rău decât în poveste, înțelepții de la Ministerul Educației nici măcar nu au curaj să facă ceva… Să se chinuie să scoată piatra? Dar dacă trebuie să rămână pe fundul apei? Dacă își aruncă și cariera în apă? Nu mai bine să nu mai facă nimic?”, a scris, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Timp de gândire pe nervii părinților

Ministerul Educației a transmis printr-un comunicat de presă că „sunt analizate punctele de vedere exprimate în cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS), întrunită luni, 5 august 2019.

„În acest sens, subliniem faptul că proiectele dezbătute de membrii CDS nu sunt supuse votului, avizul partenerilor de dialog social fiind unul consultativ.

Reprezentanții MEN vor continua în zilele următoare consultările cu beneficiari, precum și părți implicate în sistemul de învățământ public, astfel încât structura noului an școlar să vizeze interesul superior al elevilor și să răspundă nevoilor acestora”, se arată în comunicat.

La mai puţin de o săptămână după ce Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcţia de ministru al Educaţiei după o declaraţie privind cazul de la Caracal, succesorul său la minister este şi el urmărit de oprotagonistul unei declaraţii controversate – a numit Holocaustul un „moment delicat”.

Opoziţia cere demiterea lui Daniel Breaz, ministru al Culturii şi ministru interimar al Educaţiei.

„De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor , ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi”, a declarat Daniel Breaz.

Citește și:

Amendă pentru părinții copilului care obișnuiește să sune la 112 din plictiseală


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.