Guvernul le pregăteşte o surpriză bugetarilor începând de anul viitor

-


Guvernul va dezbate vineri un proiect de OUG prin care intenţionează să menţină până la 1 ianuarie 2021 a valorii de 1450 Ron a indemnizaţiei de vacanţă acordate anual, sub formă de vouchere salariaţiilor la stat.


 

Prin majorările din ultima perioadă de timp a  salariilor și pensiilor, bugetul de stat nu mai poate susține și majorarea cuantumului voucherelor de vacanță.

Potrivit legii, voucherele de vacanță sunt „bilete de valoare care se acordă angajaților pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern”, nivelul maxim al sumei care poate fi acordată unui angajat în decursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacanță este de 6 salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.

Guvernul intenționează să amâne intrarea în vigoare a acestei prevederi pentru 1 ianuarie 2021.

De asemenea, tot pentru 1 ianuarie 2021 se va amâna  şi acordarea indemnizaţiei de vacanţă.

 „Începând cu data de 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă, obligatoriu, o indemnizație de vacanță. Modalitatea de acordare se stabilește prin hotărâre a Guvernului. Valoarea anuală a indemnizației de vacanță este la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat în cursul anului calendaristic”, se arată în textul actului normativ.

Citeşte şi:

Planul prin care Dăncilă vrea să tranşeze definitiv războiul remanierilor cu IohannisNe-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.