Halep, victorie la Roma

-


UPDATE Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat, vineri, fără emoții, în semifinalele turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.775.745 dolari, după ce a învins-o pe estoniana Anett Kontaveit cu 6-2, 6-4.

Halep (25 ani), cap de serie numărul șase la Foro Italico, a obținut victoria într-o oră și 20 de minute și va juca a treia ei semifinală la Roma, după cele din 2013 și 2015, informează Agerpres.

Românca a dominat de la un cap la altul meciul cu Kontaveit (21 ani, 68 WTA), jucătoare venită din calificări. Halep a început în forță meciul și a avut 3-0 în primul set, înainte ca baltica să facă un break (3-1). Simona a câștigat din nou pe serviciul adversarei, iar apoi s-a desprins la 5-1. Jucătoarea noastră a ratat două mingi de set la 5-1, iar Kontaveit a luat ghemul, dar apoi Simona a încheiat cu 6-2, în 34 de minute.

Actul secund a fost ceva mai echilibrat, dar Halep a început tot cu break și a avut 2-0. Simona a avut două mingi de 3-0, dar în cele din urmă Kontaveit și-a făcut serviciul (2-1), iar apoi Halep s-a detașat la 4-1. Românca a mai slăbit ritmul, iar estoniana a avut o tresărire de orgoliu, apropiindu-se la 4-3. O importanță considerabilă a avut ghemul opt în economia meciului, Halep având 40-0, după care a salvat o minge de break și a făcut 5-3. Kontaveit s-a apropiat din nou, la 5-4, dar Simona a obținut victoria cu 6-4.

Halep și-a asigurat un cec de 115.170 euro și 350 de puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu învingătoarea dintre australianca Daria Gavrilova, venită din calificări, și olandeza Kiki Bertens (cap de serie numărul 15).


Simona Halep, locul 4 mondial, joacă la această oră împotriva tenismenei Anett Kontaveit, care a eliminat-o pe cea mai bună jucătoare a lumii, în urmă cu două zile, în turul 2 la „Foro Italico”.

Potrivit Digisport.ro, Simona Halep este la o singură victorie distanţă de careul de aşi al turneului de la Roma şi de depăşirea pragului de 1,5 milioane de dolari câştigaţi la simplu în acest an.

O victorie în al doilea duel direct cu jucătoarea din Estonia, îi va aduce Simonei 115.000 de euro (127.500 de dolari), iar total câştigurilor din tenis în acest an va depăşi suma de 1,5 milioane de dolari.

Citeşte şi: Un reprezentant ANAF spune că se ruşinează cu salariul de 4.000 de lei. Replica ministrului Muncii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *