Londra ia în calcul revenirea la măsurile de carantină

-


Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock a declarat joi că este îngrijorat de un al doilea val de infecţii cu coronavirus în Europa, subliniind că guvernul de la Londra nu va ezita să revină la măsurile de carantină dacă va fi necesar pentru a asigura securitatea sanitară în Regatul Unit, scrie Reuters.

„Sunt îngrijorat de un al doilea val (al epidemiei). Cred că puteţi vedea că un al doilea val a început să se propage în Europa şi trebuie să facem tot ce este posibil pentru a-l împiedica să ajungă pe aceste ţărmuri ca să-i facem faţă”, a declarat Matt Hancock, pentru postul Sky News.

Potrivit acestuia, valul al doilea al pandemiei de coronavirus a început deja să se răspândească în Europa.

„Avem preocupări semnificative cu privire la cel de-al doilea val care începe să se propage în Europa. Şi nu este doar Spania… ci sunt şi alte ţări unde numărul de cazuri este în creştere. Suntem absolut hotărâţi să facem tot ce putem pentru a menţine această ţară în siguranţă”, a adăugat ministrul britanic al Sănătăţii.

În momentul de faţă, autorităţile britanice au reimpus de săptămâna trecută o perioadă de carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Spania. De asemenea, alte ţări europene preferate de turiştii britanici pentru vacanţele lor de vară, cum ar fi Franţa, rămân exceptate de la măsura de carantină în stadiul actual al situaţiei epidemiologice, dar având în vedere că se observă o creştere a contaminărilor cu SARS-CoV-2, există temeri că şi cei care vin de acolo vor fi în curând supuşi unor măsuri de carantină.

În acest sens, Hancock nu a nominalizat nicio altă ţară în afară de Spania în declaraţia sa. Marea Britanie lucrează la modalităţi posibile de a scurta perioada de carantină impusă persoanelor care vin din Spania, în prezent de 14 zile, dar nu îşi va schimba liniile directoare în următoarele zile, a indicat ministrul britanic al Sănătăţii într-un interviu acordat BBC.

Citeşte şi:

Trump, în conflict cu jurnaliştii postului Fox News. „Nici nu mai pot priviţi”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.