VIDEO. O hologramă cu chipul lui George Floyd, pe traseul marşurilor afro-americanilor pentru libertate din 1961

-


O efigie hologramă a lui George Floyd, afro-americanul în vârstă de 46 de ani ucis în luna mai de un poliţist alb în oraşul Minneapolis, va fi văzută într-un tur prin Statele Unite, pe traseul marşurilor pentru libertate din 1961, scrie Agerpres.

Rezultat al unei colaborări între Fundaţia George Floyd şi mişcarea civică Change.org, demonstraţia se va opri în cinci locuri din Carolina de Nord, Georgia şi alte state din Sud. Marţi noapte, familia lui George Floyd a lansat acest proiect, care se va întinde pe o săptămână, în Richmond, Virginia, unde holograma a înlocuit statuia lui Robert E. Lee, fost preşedinte al Confederaţiei a cărui statuie a fost înlăturată în timpul protestelor din iunie.

În momentul de faţă, este prima prezentare publică a Proiectului Memorial „Holograma George Lloyd”, organizat de Change.org şi Fundaţia George Floyd, al cărei sediu se află în oraşul unde a crescut bărbatul – Houston, Texas.

„De la moartea fratelui meu George, chipul său a fost văzut în întreaga lume. Holograma va permite ca acest chip al fratelui meu să fie văzut ca un simbol al schimbării în locurile unde este nevoie cel mai multe de schimbare”, a transmis fratele lui George Floyd, Rodney Floyd, potrivit Change.org.

„Acest proiect vrea să înlocuiască monumentele memoriei confederate rasiste cu simboluri ale solidarităţii şi justiţiei”, a adăugat Sylvia Rolle, din partea Change.org.

George Floyd a fost ucis la 25 mai la Minneapolis de poliţistul Derek Chauvin, care între timp a fost demis şi condamnat pentru crimă, după ce a îngenunchiat pe gâtul bărbatului timp de aproape opt minute. Alţi trei poliţişti care erau cu el şi nu au intervenit au fost de asemenea demişi şi inculpaţi.

Citeşte şi:

Joe Biden ar putea face echipă cu Kamala Harris în alegerile prezidenţiale din SUA


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.