Continuă greva la minele Lonea și Vulcan

-


Negocierile purtate cu minerii de la Lonea și Vulcan, în cursul nopții nu au dus la un rezultat prea bun, în condițiile în care doar o parte dintre ortaci au acceptat să iasă la suprafață, însă nici aceștia nu vor renunța la protest. 17 mineri de la Lonea sunt în greva foamei. Ei se tem că își vor pierde locurile de muncă.

O delegație formată din reprezentanți ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Sindicatului „Muntele“, prefectul județului, Sorin Vasilescu, și administratorul special al CEH, Dan Agrișan, a coborât în minele Lonea și Vulcan pentru a discuta cu protestatarii.

După aproximativ două ore, 60 de mineri de la Lonea au ieșit la suprafață, dar au precizat că nu vor renunța la protest. În subteran au rămas cel puțin 40 de mineri. La fel s-au întâmplat lucrurile și la Mina Vulcan, unde minerii au decis să continue protestul.

Lideri ai Sindicatului „Muntele“ nu au exclus posibilitatea ca protestul minerilor să escaladeze în cursul zilei de miercuri, în condițiile în care salariații solicită un răspuns clar în ceea ce privește sprijinirea CEH de către guvern pentru a nu ajunge în stare de faliment, dar și asupra perspectivei economice a companiei, scrie Mediafax.

Minerii de la Lonea și Vulcan au decis să se blocheze în subteran, luni și marți, nemulțumiți de situația economică a CEH, compania fiind în stare de insolvență din luna ianuarie 2016. În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajați, la minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon