Huşanu (SANITAS): „Oamenii pleacă în unităţi aflate în subordinea autorităţilor locale, pentru că acolo se câştigă mai bine”

-


Viorel Huşanu, preşedintele Sindicatului SANITAS-Bucureşti, susţine că cei mai buni salariaţi din Sănătate, care nu au beneficiat de măririle salariale ale medicilor şi asistentelor, au început să plece dinspre spitalele şi institutele subordonate Ministerului Sănătăţii către unităţile spitaliceşti subordonate autorităţilor locale în Bucureşti, şi-n marile oraşe ale României.

 

În acest context, cele mai afectate sunt spitalele de urgenţă, SMURD şi institutele de cercetare în Sănătate sunt cele mai afectate de migraţia personalului sanitar către unităţile spitaliceşti subordonate autorităţilor locale unde sunt sporuri mari şi muncă puţină.

„Deja constat o migrare foarte mare, mai mare decât în trecut, a personalului din aceste unităţi unde se munceşte foarte mult către cele unde au venituri mai mari dar munca este un pic mai uşoară. Oamenii pleacă în unităţi aflate în subordinea autorităţilor locale, pentru că acolo se câştigă mai bine şi sunt şi alte oportunităţi. Concret, în Bucureşti, sunt cele 19 spitale din subordinea Primăriei care au, din fericire pentru salariaţi, sporurile spre maxim sau chiar la maxim, şi pe lângă acele sporuri au şi alte facilităţi, gen transport gratis în Bucureşti, au mai nou posibilitatea de a lua locuinţe gratis, pe când cei din spitalele de urgenţă au veniturile mult mai mici, fiind în subordinea Ministerului Sănătăţii, şi nu au nici aceste posibilităţi de a mai ciupi acolo o locuinţă, un transport, o altă facilitate. În Bucureşti ei migrează din spitalele de urgenţă către spitalele din subordinea Primăriei, de la SMURD se duc către Gomoiu. Iar în Bucureşti oricum e relativ, dar în provincie oricum asta se vede mult mai bine”, a declarat Viorel Huşanu.

De asemenea, acesta a exemplificat prin cazul unui angajat de la Institutul Matei Balş, care susţine că intenţionează să plece la un spital din subordinea Primăriei, în urma diminuării cu 85% a sporului acordat pentru munca în mediu de HIV/SIDA.

Citiţi materialul complet pe Agerpres.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.