Iohannis, la Iaşi: „Avem nevoie de alegeri anticipate pentru ca România să se schimbe în bine”

-


Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Iaşi,la împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor, că  solidaritatea şi dorinţa românilor de a se uni s-au dovedit imbatabile şi au pus piatra de temelie pentru România de astăzi. De asemenea, acesta a mai subliniat faptul că românii au nevoie de politicieni curajoşi, vizionari, integri care să muncească pentru o Românie Normală.

„Onorăm astăzi substratul modernizator al demersului unionist. Unirea Principatelor a constituit fundamentul pentru marea unire din 1918. Unirea de la 1859 trebuie privită şi ca o lecţie pentru elitele actuale. Politicienii de astăzi trebuie să îşi asume rolul de reformatori. Avem nevoie de toţi cei care sunt curajoşi, vizionari, integri şi pricepuţi. Avem nevoie de politicieni care să îşi iubească ţara cu adevărat şi să facă România Normală. Românii aşteaptă instituţii publice moderne, spitale sigure, şcoli sigure şi infrastructură. Am încredere că actualul Guvern înţelege nevoile românilor şi va îndrepta lucrurile strâmbe. PSD vrea să blocheze reformele din Parlament şi avem nevoie de alegeri anticipate pentru ca România să se schimbe în bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, piatra de temelie a României de azi este Unirea din 1859.

„Onorăm astăzi nu doar priceperea unor elite, ci mai ales substratul modernizator al demersului unionist. Unirea a fost opera extraordinară a generației pașoptiste.  La fel ca înaintașii noștri, politicienii de azi trebuie să-și asume rolul de reformatori. Politica are nevoie de oameni curajoși. Românii au arătat fără echivoc că vor o țară modernă, europeană, în care instituțiile să rezolve problemele rapid și eficient, cu funcționari integri și profesioniști, infrastructură sigură, școli sigure și bune”, a adăugat şeful statului.

Acesta a mai spus că este nevoie de alegeri anticipate pentru a stopa blocajul PSD din Parlament.

„Cei care urmăresc alte scopuri, care nu se vor mobiliza pentru susținerea unor reforme oneste, vor fi excluși automat de către cetățeni prin vot. Atașamentul românilor față de spiritul și valorile europene e indiscutabil și a fost demonstrat în nenumărate rânduri. Fac un apel către toți politicienii, indiferent de culoarea politică: Nu ignorați forța cetățenilor, voința lor. Vă îndemn să continuăm pe drumul pe care am pornit acum 5 ani împreună: consolidarea statului de drept. Pentru că ne aflăm la Iași, în inima Moldovei, transmit un semnal clar către guvernanți: România are nevoie de Autostrada Unirii peste Carpați. Moldova și Transilvania trebuie să fie unite. Fără autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul de dezvoltare. Să ne unim pentru dezvoltarea Moldovei, să găsim împreună soluții. Vă doresc să aveți multă încredere și mult curaj. La mulți ani tuturor!”, a conchis şeful statului.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că obiectivul guvernării liberale este acela de a pune bazele unor investiţii „serioase” în Moldova.

„Primul contract de finanţare a unui spital cu fonduri europene este cel de la Iaşi. Despre autostradă nu voi am inventat un „Parteneriat-Public-Privat” ca să mai tragem de timp. Marţi, în şedinţa de Guvern, vom adopta ordonanţa de urgenţă prin care vom muta la Ministerul Transporturilor acest proiect. Se va face din fonduri europene alături de autostrada Sibiu-Piteşti”, a subliniat Ludovic Orban.

Citeşte şi:

161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Un prim pas pentru făurirea României Moderne


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.