Ilie Năstase este imun la critici şi sancţiuni

-


Prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de premiere a Simonei Halep, după câştigarea trofeului de la Madrid, a fost criticată de responsabilii circuitului feminin profesionist de tenis WTA. Halep s-a şi fotografiat  sâmbătă pe podium alături de controversatul căpitan al echipei de Fed Cup a României.

„Locul său nu era pe teren astăzi (sâmbătă). El a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională (ITF) pentru atitudinea sa grosolană și noi i-am retras acreditarea în așteptarea încheierii anchetei”, a afirmat Steve Simon, președintele director-general al WTA prin intermediul unui comunicat.

„A fost în același timp iresponsabil și inacceptabil din partea organizatorilor turneului de la Madrid să-i acorde un astfel de rol”, a adăugat Steve Simon, precizând că o asemenea imagine umbrește prestigiul competiției, turneul de la Madrid situându-se, ca importanță, după cele de Mare Șlem și Masters.

În tribune s-a aflat și Nadia Comăneci, alături de Ion Țiriac, proprietarul turneului.

Năstase, care este căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și o jurnalistă, la meciul de la Mamaia din 22 aprilie.

Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate.

De asemenea, lui Ilie Năstase i-a fost refuzată invitația și în Loja regală pentru turneul de la Wimbledon din perioada 3-16 iulie.

Citeşte şi: Ce le pregăteşte Olguţa Vasilescu taţilor care primesc indemnizaţii de mii de euro pentru creşterea copiilor


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *