Imagini de epocă, care arată farmecul călătoriei cu trenul în trecut! Eleganța la superlativ

-


 

Călătoria cu cu trenul era cu adevărant fascinantă în perioada anilor 1930 și a continuat așa până la sfârșitul anilor 1960, chiar dacă viteza și dotările nu erau aceleași ca în prezent.

Astăzi, trenul Bullet din Japonia poate face o excursie de la Tokyo la Osaka în numai două ore și jumătate. Totodată, Amtrek lucrează intens pentru a lansa trenurile de mare viteză, în anul 2021.

Cu toate acestea, este greu să înlocuiești mobilierul de calitate și mesele fine care se regăseau în vagoanele trecutului. Stilul era la el acasă, iar călătoria cu trenul era elegantă și uimitoare.

Fotografiile realizate arată cum fiecare călător se respecta atât pe el însuși, cât și călătoria în sine. Toți erau îmbrăcați la patru ace, iar pe parcursul excursiei adoptau o atitudine demnă de un bal sau un eveniment important.

Și dacă vorbim de clasa I, atunci totul se ridica la un alt nivel. Superlativul nu era îndeajuns pentru a descrie luxul ce se regăsea în vagoanele de la prima clasa.

Bineînțeles, și oamenii erau pe măsura prețului plătit pentru bilet. Din accesoriile domnilor lipseau pipele înăbușite cu tutun și pălăriile elegante, iar doamnele se făceau remarcate prin extravaganța hainelor sau a bijuteriilor pe care le purtau.

Citește și: 

Vi-l mai amintiți pe băiețelul nigerian subnutrit salvat acum un an de muncitorii umanitari? Iată cum arată acum


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.