În mintea lui Vladimir Putin: patru declarații care arată cum percepe lumea liderul de la Kremlin

-


 

 

Vladimir Putin a fost în atenția trusturilor de presă din toată lumea, dar mai ales celor americane, în urma anchetei desfășurate de FBI privind campania președintelui Donald Trump, tensiunilor legate de Siria și sancțiunilor impuse de SUA.

Fostul agent KGB a fost prim-ministru al Rusiei din 1999 până în 2000 și din 2008 până în 2012. În perioada 2000 – 2008 a deținut funcția de președinte. După pauza de patru ani, începând cu 2012 a ajuns din nou în fruntea Rusiei, poziție pe care se află și în prezent.

Iată câteva declarații făcute de Vladimir Putin de-a lungul timpului și care arată modul în care vede el lumea:

  1. Nu sunt femeie, așa că nu am zile rele

Președintele rus este cunoscut pentru faptul că obișnuiește să facă comentarii sexiste. O astfel de afirmație i-a scăpat și în timpul discuției cu Oliver Stone pentru viitorul său documentar.

  1. „Sarcina guvernului nu este numai să toarne miere într-o ceașcă, ci, uneori, să ofere și tratamente amare

După ce și-a anunțat intenția de a candida la preșidenție în 2012, Vladimir Putin a declarat că guvernul rus va trebui să ia măsuri controversate pentru a face față consecințelor crizei financiare din 2008.

  1. „S-a scufundat”

În anul 2000, submarinul rus Kursk s-a scufundat în Marea Barents. În urma tragicului eveniment, toți cei 118 oameni de la bord și-au pierdut viața. Întrebat cum comentează incidentul, Vladimir Putin a oferit un răspuns în doar două cuvinte.

  1. „Uneori este nevoie să fii singur pentru a dovedi că ai dreptate

La summit-ul G-8 din 2014, Vladimir Putin a intrat în conflict cu liderii mondiali, inclusiv cu președintele american Barack Obama, din cauza susținerii rebelilor sirieni. El s-a apărat susținând că „uneori este nevoie să fii singur pentru a dovedi că ai dreptate”.

Citește și: 

Cum să-i faci pe oameni să te placă? Sfaturi de la un expert în comportament din cadrul FBI


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *