„În patru zile de post negru ne putem desăra corpul”. Sfaturi pentru o viață sănătoasă

-


Unul dintre cei mai mari promoteri ai sănătății, Paul C. Bragg (1895-1976), recunoscut în întreaga lume pentru sănătatea de fier chiar și la o vârstă foarte înaintată, avea un cult pentru postul negru, care făcea parte din stilul său de viață.

Am în urmă o experienţă de 50 ani privind ştiinţa şi utilizarea postului raţional. Am descoperit că în 4 zile de post complet ne putem desăra corpul“, explică Paul C. Bragg în cartea sa, Postul, un miracol, scrisă împreună cu fiica sa, Patricia, și tradusă și în limba română.

Potrivit lui Bragg, consistența urinei este un indicator pentru starea în care se află organismul nostru. „Nu trebuie să treacă nimic prin corpul nostru în aceste 4 zile, ci numai apă distilată, din care să bem cât mai multă. Prelevaţi în fiecare dimineaţă prima urină. Păstraţi sticluţa la rece lăsând urina să seaşeze 2-3 săptămâni. Apoi priviţi-o în soare. Veţi vedea clorura de sodiu concentrată la fundul sticlei împreună cu alte reziduuri morbide. De îndată ce această sare a ieşit din corpul dumneavoastră, gândiţi-vă la uşurarea produsă rinichilor. Ce uşor vor funcţiona rinichii, ce umiditate plăcută veţi simţi în gură şi nu veţi mai prezenta o sete anormală! Veţi observa o altă culoare a pielii, un alt tonus al muşchilor, un aspect mai zvelt şi mai tânăr al corpului dvs. Dispar punctele cu cocoloaşe pline de apă, corpuldevine mai zvelt. Umflarea dispare şi începeţi să reveniţi la aspectul natural. Primul lucru pe care-le limină corpul în timpul postului este sarea şi împreună cu ea aspectul de umflat“, explică Paul C. Bragg în cartea sa.

Un lucru este cert și anume că forţa vitală, pe care organismul o folosește la prelucrarea hranei, va lucra acum numai la înlăturarea depunerilor de reziduuri şi otrăvurilor din organele vitale, având loc o întinerire în toate celulele corpului.

„După 4 zile de înlăturare a sării din corp, evitaţi pe cât posibil sarea. Acest lucru este deosebit de dificil, întrucât sarea este ascunsă în majoritatea alimentelor noastre. Iată deci că postul săptămânal(24-36 ore) ajută la desărarea corpului dvs. Şi pentru mine este adesea dificilă evitarea sării ascunse în alimentele pe care le folosesc în timpul călătoriilor mele. Eu nu adaug niciodată sare în mâncarea mea. În gospodăria familiei Bragg nu există sare! Noi asezonăm mâncarea cu usturoi şi plante, care sunt de fapt adevăratele elemente naturale. Ele vor aduce savoarea hranei dumneavoastră. Utilizând postul şi o dietă săracă în sare, vă veţi simţi mult mai bine şi veţi avea un aspect mai plăcut. Şi ce gust dulce veţi avea apoi permanent în gură. Veţi remarca şi alte schimbări în bine pe măsură ce postiţi şi înlăturaţi sarea din dietă“, mai susține Bragg în cartea sa Postul, un miracol.

Postul – marele curăţitor, nu un tratament pentru orice suferinţă umană

Paul C. Bragg explică de ce nu recomandă postul negru ca un tratament al bolilor. „Mulţi oameni mă întreabă dacă prin post se poate vindeca o boală sau alta. Vreau să fiu clar înţeles: eu nu recomand postul ca un tratament al bolii. Eu nu mă ocup de tratamente. Nu cred în tratament până când natura însăşi nu realizează acest tratament. Tot ceea ce putem face este de a favoriza dezvoltarea acelei forţe vitale a corpului, astfel încât vindecarea să devină o funcţiune internă naturală a corpului însuşi. Eu vă învăţ să postiţi pentru a dezvolta mai multă forţă vitală, spre a învinge moleşeala şi debilizarea“, explică Bragg în cartea sa.

Despre lipsa de energie

Energia este o componentă preţioasă, care nu se poate procuraîntr-o sticlă sau într-o cutie. Multe persoane neinstruite cred că obţin energie din medicamente,alcool, tabac, cafea, ceai şi băuturi răcoritoare, însă greşesc! Energia este o răsplată pentru o vieţuirecât mai aproape de legile naturii. Noi suntem pedepsiţi de obiceiurile greşite de viaţă şi răsplătiţi de obiceiurile bune. Din cauza obiceiurile rele de viaţă, lucrurile încep să se degradeze în corp. Slăbiţi şi sunteți moleşiţi, energia vă scade, nu mai aveţi suficientă energie pentru ca corpul dumneavoastră să se auto-cureţe cum trebuie.

-Energia scăzută implică o eliminare redusă la nivelul tuturor organelor eliminative – intestinele, rinichii, pielea, plămânii – insuficientă energie pentru o funcţionalitate la capacitatea naturală deplină. Apoi, otrăvurile de orice fel nu mai sunt complet eliminate din corpul nostru ci rămân în interior, devenind treptat o ameninţare! Otrăvurile încep să se colecteze în diferite puncte ale corpului şi apasă pe nervii corpului, provocând suferinţă şi durere. Acestea sunt semnele de avertizare ale naturii care vă atrage atenţia asupra unei vieţuiri care nu este în concordanţă cudestinaţia corpului dumneavoastră. În loc de a constata cauza reală, dumneavoastră daţi vina pe orice şi în tot cazul pe alţii.

Măcinat de tuberculoză în adolescență, Bragg și-a creat propriul sistem alimentar, dublat de un program de exerciții respiratorii și fizice, care i-au permis să își refacă în totalitate organismul, transformându-și corpul într-o citadelă fără vârstă, fără dureri și oboseală. A ajuns astfel să exceleze în alergare, înot, mersul cu bicicleta, antrenamentul progresiv cu greutăți și ascensiunile montane. În urma recuperării sănătății sale, a făcut un legământ în fața lui Dumnezeu și a promis să își petreacă tot restul vieții arătându-le altor oameni calea către super-sănătate. Şi-a respectat legământul până în ultima clipă! Activitățile sale de pionierat în domeniul sănătății au schimbat fața lumii. – www.librariespirituala.ro

(Sursa: Postul, un miracol, de dr. Patricia Bragg și Paul Bragg)

Citește și: 

Cum ne schimbăm fizic și psihic după numai o zi de post negru


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon