Încă o dovadă că Burleanu nu are ce căuta în fruntea fotbalului românesc

-


În ziua în care echipa națională, care nu a reușit să prindă nici Campionatul Mondial de anul viitor din Rusia, va susține un meci amical cu Olanda pe stadionul Național Arena, majoritatea „generației de aur” din ’94 va juca un meci demonstrativ la Sala Sporturilor din Chiajna. Ironia supremă pentru un Răzvan Burleanu numit politic la șefia FRF care a reușit să intre într-un conflict total cu legendele internaționale ale fotbalului românesc – Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu – prin modul discreționar în care a condus fotbalul în ultimii patru ani și prin jocurile de culise pe care le face încă de la începutul anului acesta pentru a-și mai securiza un mandat la șefia FRF.

A modificat abuziv statutul FRF în primăvară, a anunțat acum o săptămână un rebranding spectaculos, dar minimizează managementul defectuos, datoriile FRF (220 de milioane de euro) și gaura de alte 5 milioane de euro în timpul propriului mandat. Bazându-se foarte mult pe sprijinul politic la vârful PSD și al unor foști puternici ai zilei, precum Traian Băsescu, care l-a și propulsat în carieră, decorându-l în 2009, Burleanu nu ține cont de valori validate internațional.

Este de notorietate conflictul deschis cu generația de aur. Iar de dată recentă, tot în mod discreționar i-a dat un brânci lui Marcel Pușcaș afară din Federație, evacuându-i în absență lucrurile pe când acesta era în concediu medical. După cum remarcă de la bun început un articol din ProSport, „atitudinea critică la adresa şefului FRF, Răzvan Burleanu, i-a atras lui Marcel Puşcaş represalii specifice. Aflat în concediu medical, fostul preşedinte la Steaua, acum director la federaţie, a primit vestea că lucrurile i-au fost mutate din biroul aflat în sediul FRF într-o anexă a Casei Fotbalului.”

Noua mutare vine într-un moment în care Burleanu face presiuni să treacă o serie de modificări la Legea Sportului prin FRF, entitate privată, și federațiile sportive, (cea de fotbal și altele), vor să oblige operatorii de pariuri să le dea procent din câștiguri, în baza unor contracte negociate între federații și operatorii de pariuri. Deși de la guvern, Ordonanța care modifică legea Sportului a plecat fără respectivele modificări, în Parlament există interese puternice ca amendamentele să treacă. Iar în Parlament, legea o face Liviu Dragnea, președinte al PSD și al Camerei Deputaților.

Foarte pe scurt, Burleanu, care conduce de patru ani Federația Română de Fotbal, vrea acum să facă legea și pe piața jocurilor de noroc și să aibă drept de viață și de moarte asupra modului de funcționare a altor entități private – casele de pariuri. Ceea ce este anticonstituțional. Modificările sunt totodată antieuropene și anticoncurențiale, încălcând un set întreg de legi în vigoare, după cum Jurnaliștii.ro a scris aici.

Mai puteți citi și: 

Burleanu îi încaieră pe Tudose și Dragnea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *